Arranca el MIM de Sueca en una edició marcada per les estrenes, el contingut social i la reivindicació 'queer'

À Punt és mitjà oficial de la 34a edició

Espectacle Ta k ta, escenificat en el Sequer Casal Jove de Sueca
Espectacle 'Ta k ta', escenificat al Sequer del Casal Jove de Sueca / Mostra Internacional MIM de Sueca

La 34a edició de la Mostra Internacional de MIM de Sueca (Ribera Baixa), de la qual À Punt és mitjà oficial, comença este dimecres amb l'excel·lència, la singularitat i la mirada única com a motiu central, en un any marcat per les estrenes i el contingut social de les propostes, com ara la reivindicació queer. El teatre físic també abraça el circ i la dansa com a expressions artístiques, en un programa marcat pels espectacles sense text a l'escenari i al carrer i per a tots els públics, segons informa l'organització.

El menú "Delicatessen" —lema d'esta edició— començarà hui, a les 18:00 hores, al CM Bernat i Baldoví amb una classe magistral del guardonat creador català Manolo Alcántara, amb el títol Diàleg amb el pes. A la nit, Alcántara presentarà Aragonesa, un espectacle-instal·lació sobre la construcció d'un escenari, que parla de la transmissió de coneixement i de la fusió d'art i artesania. La nota íntima i emocional arribarà de la mà de la companyia navarresa Led Silhouette, que en Els gossos escenifica, a través de la coreografia de dos homes plens de ràbia i passió, l'aïllament i la deshumanització. Es representarà a l'Espai Joan Fuster, a les 19:00 i 20:30 hores.

Acrobàcies amb bicicleta

La primera proposta internacional aterra a Sueca des d'Itàlia i Guatemala. Es tracta de Time to loop, un espectacle de moviment continu i d'acrobàcies amb bicicleta, on Duo Kaos demostra que l'equilibri i l'impuls romàntic poden crear un bucle perfecte. Dirigit a tots els públics, la cita serà a les 19:00 i les 23:30 hores a la plaça de Sant Pere, d'accés lliure.

Continuant amb l'aposta pel talent de la Comunitat Valenciana i servint com a trampolí d'artistes consagrats i emergents, el MIM de Sueca acull l'estrena absoluta de Cuina!, de la companyia Patricia Pardo. La clown i dramaturga valenciana reflexiona en clau d'humor sobre l'amor, l'autosuficiència i l'impacte real de les accions quotidianes. Cuinar serà una excusa dramàtica per a abordar-hi temes profunds i universals al Casal Jove, a les 20:00 hores i amb aforament reduït.

Com en edicions anteriors, el festival obri una finestra a l'audiovisual i l'autoanàlisi amb el documental A peu de carrer, de Produccions La Formiga, en col·laboració amb Visitants, que explora l'evolució de les arts de carrer a la Comunitat Valenciana des de finals de la dècada dels setanta fins a l'actualitat. Este acostament íntim i apassionat a una de les senyes d'identitat del MIM a Sueca podrà gaudir-se a les 20:00 hores de manera gratuïta a la plaça Sant Pere.

Sexe, homosexualitat i religió

Finalment, la proposta més social de la jornada arribarà amb The Chosen Haram, del britànic Sadiq Ali (al CM Bernat i Baldoví a les 22:15 hores). És una obra commovedora de teatre físic, per a públic adult, que conta la història de dos homes queer, la seua trobada casual a través d'una aplicació de cites i les barreres socials, culturals i personals que desitgen superar: el tabú del sexe i l'homosexualitat en la religió musulmana des del desafiament i l'autoacceptació, segons l'organització.

Les entrades de tots els espectacles poden adquirir-se en les pàgines web: mimsueca.com i notikumi.com, així com al Centre Municipal Bernat i Baldoví. La 34a Mostra Internacional de MIM a Sueca, que organitza l'Ajuntament de Sueca, té la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de València-SARC i el Ministeri de Cultura-INAEM.

També et pot interessar

stats