Arriben les tanques per a la restauració de vint merlets de la Llotja de València

L'Ajuntament de València té previst iniciar hui la restauració de vint merlets de la torre de la Llotja que presenten fissures, risc de despreniment i tenen crostes provocades per fongs i líquens

Les tanques arriben a la Llotja de València
Les tanques arriben a la Llotja de València / Ajuntament de València

Les tanques que protegiran la Llotja de València durant la restauració han arribat al monument este dilluns al matí. L'Ajuntament de València té previst iniciar hui la reparació de vint merlets de la torre de la Llotja que presenten fissures, risc de despreniment i tenen crostes provocades per fongs i líquens.

Segons va explicar la Regidoria de Cultura fa uns dies, "es considera necessari procedir a la consolidació, el cosit i la integració dels elements". Cultura també ha explicat que el cablejat de la instal·lació del parallamps està solt i els ancoratges han produït danys en la mamposteria de pedra.

Les obres previstes les va adjudicar l'Ajuntament el juny i tenen un cost de 47.790,28 euros (IVA inclòs). La previsió és que s'allarguen durant quatre mesos aproximadament. La restauració suposarà el muntatge d'una bastida a la torre i el tancament d'una part de la plaça del Mercat, just enfront de la torre, per motius de seguretat.

El regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, va defendre este cap de setmana que “la reparació és imprescindible per a mantindre en perfecte estat aquest monument tan emblemàtic de la nostra ciutat”. Per al regidor, “els monuments històrics d'aquesta naturalesa han d'estar en permanent millora per a mantindre la bellesa incomparable del temps en què es van crear. Quan acaben les obres, la torre recuperarà tota l'esplendor”.

La Llotja és monument historicoartístic nacional des del 1931, bé d'interés cultural (BIC) des del 1993 i patrimoni de la humanitat de la Unesco des del 1996 i es troba inclòs en l'àmbit de protecció de Ciutat Vella, que afecta el conjunt històric i monumental de la ciutat de València. Les obres tenen l'autorització de la Conselleria de Cultura de la Generalitat en ser un element patrimonial de màxima protecció.

També et pot interessar

stats