Els artistes fallers demanen que la Inspecció de Treball flexibilitze les exigències durant la plantà

Consideren que cal mantindre la tradició i que en la plantà col·laboren components de les comissions “per tal de preservar el fet de ser patrimoni immaterial de la humanitat”

La Inspecció de Treball s'ha personat aquest dilluns en diverses comissions que aquest dilluns estaven plantant el seu monument / À Punt NTC

El Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València ha demanat aquest dilluns que la Inspecció de Treball acomode i flexibilitze les seues exigències d’una manera raonable. A través d’un comunicat, afirmen que alguns dels agremiats els han comunicat que les inspeccions realitzades aquest dilluns en localitzacions on es planten falles han suposat “una pressió afegida a la ja existent en el moment de la plantà”.

Des de l’associació d’artistes fallers deixen clar que entenen el treball d’inspecció per a verificar les condicions contractuals dels treballadors i treballadores i la seua seguretat, i entenen que es duguen a terme en la plantà. Per això deixen clar que tenen “el respecte més gran per una tasca tan necessària” com és la inspecció de treball.

No obstant això, també expliquen que els seus agremiats i agremiades “volen i intenten complir” amb les obligacions i amb les de les plantilles, al mateix temps que busquen mantindre “la tradició de plantar la falla amb la col·laboració i implicació dels components de la Comissió Fallera”, que són persones que no formen part de la plantilla professional del taller faller, aclareixen. 

Consideren que és “important” tindre en compte “les circumstàncies especials” dels treballs de la plantà de les falles “en el carrer i depenent de la forma, dimensió i ubicació de la falla”. També que és “necessari” trobar una forma de “compatibilitzar” la normativa i la pràctica tradicional de plantar falles “per tal de preservar el fet de ser patrimoni immaterial de la humanitat”.

És per això que han decidit adreçar-se a la Inspecció de Treball i traslladar que “seria d’agrair” que, tenint en compte les circumstàncies comentades, “acomodara i flexibilitzara les seues exigències d’una manera raonable”.

Més de 62.000 inspeccions en 2024

Inspecció de Treball i Seguretat Social faran el 2024 un total de 62.915 actuacions inspectores en empreses de la Comunitat Valenciana, una xifra que suposa un increment d'un 2,6% respecte a l'any anterior, segons ha indicat la Unió de Mútues en un comunicat.

Així ho ha detallat la directora territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a la Comunitat Valenciana, Pilar Fuentes, en una jornada informativa en la qual ha abordat els plans i objectius de la inspecció de treball i Seguretat Social per a aquest any 2024.

Fuentes ha indicat que, amb l'objectiu de reduir la sinistralitat laboral, ITSS farà campanyes emmarcades en l'àrea de prevenció de riscos laborals, amb el focus posat en la revisió de les condicions de seguretat en el treball, i especial atenció a treballs en altura o la llei de subcontractació.

També et pot interessar

stats