Les arts escèniques reconeixen la trajectòria de María Cárdenas a títol pòstum

El guardó d’honor dels premis de la Conselleria de Cultura recau en la dramaturga, que va morir al juny deixant una extensa producció

María Cárdenas durant una intervenció en el programa d'À Punt 'Plaerdemavida'
María Cárdenas en una intervenció en el programa 'Plaerdemavida' d'À Punt / Arxiu À Punt

La dramaturga María Cárdenas, que va morir al juny i va desenvolupar bona part de la seua carrera professional al nostre territori, rebrà el reconeixent de les arts escèniques valencianes. Li lliuraran el màxim guardó honorífic del nostre territori: el premi d’honor. Ho ha anunciat este dilluns la secretària autonòmica de Cultura, Pilar Tébar.

Cárdenas va tindre una intensa trajectòria en les arts escèniques valencianes, tot i la mort primerenca als 43 anys, i va fundar, juntament amb Xavo Giménez, la companyia teatral La Teta Calva.

La dramaturga serà homenatjada en la gala de lliurament dels Premis de les Arts Escèniques que entrega l'Institut Valencià de Cultura. Al seu palmarés té un Max a millor autoria revelació aconseguit el 2016 per Síndrhomo, muntatge que també li va fer guanyar un dels guardons valencians més destacats, el del millor text teatral de les arts escèniques valencianes el 2018.

La dramaturga, també fotògrafa i publicista, va crear i dirigir nombrosos muntatges que va rodar en escenaris valencians. La mort va causar una gran commoció en el sector, que va bolcar en les xarxes socials les mostres de condol i va recordar els seus èxits.

També et pot interessar

stats