Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

'L'àvia i el foraster', del pegolí Sergi Miralles, millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema d'Alacant

En la gala de clausura, celebrada este dissabte, també s'ha homenatjat el compositor Arnau Bataller i la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao

Fotograma del llargmetratge 'Làvia i el foraster'

El gran premi de la 21a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant té accent valencià: el llargmetratge L’àvia i el foraster, òpera prima del director pegolí Sergi Miralles, ha guanyat la Tessel·la d'Or a la millor pel·lícula, un guardó dotat amb 3.000 euros.

El Teatre Principal de la ciutat ha acollit la clausura este dissabte a la nit, en una gala presentada per Luis Larrodera i amenitzada per la cantant Elena Lacal i el pianista Millan Torres. A més, en l'acte han homenatjat el compositor Arnau Bataller (nominat al Goya en l'última edició dels premis del cine espanyol), amb el premi Música per a la Imatge, i a la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao, amb el premi Fashion Cinema.

La producció valenciana L’àvia i el foraster ha sigut la gran triomfadora de la nit, amb quatre guardons. A més de la Tessel·la d'Or, la pel·lícula ha rebut la Tessel·la de Plata a la millor actriu per a Neus Agulló, la Tessel·la de Plata al millor actor per a Kandarp Mehta i el Premi de la Crítica per a Sergio Balseyro.

L’àvia i el foraster segueix els passos d'Enric, un jove que, en plena crisi vital, torna al poble per a assistir al funeral de l'àvia i descobreix la relació que ella tenia amb Samir, un sastre que va haver d'emigrar a terres valencianes des del Pakistan.

Per altra banda, la Tessel·la de Plata al millor director ha sigut per a Fernando García Ruiz per Mala persona, que també ha aconseguit la Tessel·la de Plata al millor guió, obra d'Antonio Mercero i Daniel Padró. En darrer lloc, el llargmetratge Amanece ha obtingut la Tessel·la de Plata a la millor fotografia, que ha arreplegat el director de fotografia, Pepe de la Rosa.

Marta Etura triomfa en el debut a la direcció

En l'apartat dedicat als curtmetratges, el jurat ha concedit el premi al millor curtmetratge de ficció nacional, dotat amb 1.000 euros i accés directe als Premis Goya, a Lucía, de l'actriu Marta Etura. El curt també ha guanyat el premi a millor actriu per a Adriana Sánchez.

En este format, el premi al millor director ha sigut per a Mey Montero per Chiquita piconera; el guardó a millor actor ha anat a parar a mans de Kunihito Tomita per Tu tijera en mi oreja, mentre que Rubén Gunido s'ha emportat el de millor guió per Perder.

D'altra banda, el guardó a millor curt del Mediterrani ha sigut per a The Delay, de Mattia Napoli, mentre que Affald, de Mads Koudal, ha guanyat el premi a millor curtmetratge de ficció internacional. El reconeixement al millor curt d'animació nacional l'han lliurat ex aequo a Estic bé, mamà, de José Manuel Palenzuela, i Periquitos, d'Álex Rey.

El millor curtmetratge internacional LGTBI ha sigut per a El primer beso, de Miguel Lafuente i el millor curtmetratge documental, per a Ciao bambina, d'Affioco Gnecco i Carolina Yuste. En este apartat el jurat ha fet una menció especial a Lo que pasó entre medias.

Finalment, el premi del públic al millor curtmetratge de la secció Alacant Cinema l'han entregat a Te doy mi voz, de Sergio Checa, i el premi de Màster en Art Dramàtic Universitat d'Alacant ha sigut per a Pequeño, de Meka Ribera i Álvaro G. Company.

Durant la gala s'ha fet un repàs dels huit dies del festival, en els quals hi ha hagut sorpreses, presentacions, catifes roges i trobades, i sobretot, molt de cinema. Concretament, han passat per la pantalla del festival set llargmetratges a concurs, 84 curtmetratges procedents de dèsset països, pel·lícules convidades i documentals.

À Punt, mitjà oficial del festival

À Punt ha sigut, per quint any consecutiu, mitjà oficial del Festival Internacional de Cine d'Alacant. A més, ha fet un ampli desplegament informatiu i ha retransmés en directe les gales d'inauguració i clausura.

Alfred Costa, director general d'À Punt, entrega un dels premis en la gala de clausura del Festival Internacional de Cinema d'Alacant / À Punt NTC

El director general d'À Punt, Alfred Costa, que va entregar un dels premis, destacà que el festival "és la cita internacional del sector més important de la Comunitat Valenciana, i la televisió dels valencians hi està present per a donar suport i promocionar el talent i les nostres empreses audiovisuals.

El Festival Internacional de Cinema d'Alacant ha tingut, a més, el suport de la Diputació Provincial d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, l'Alacant Film Office, l'Institut Valencià de Cultura i altres empreses col·laboradores.

l’Alacantí Cinema

També et pot interessar