Barrera destitueix Abel Guarinos com a director de l'Institut Valencià de Cultura

La Vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esport anuncia que inicia una nova etapa i li agraeix els serveis prestats

ABEL GUARINOS
Abel Guarinós, durant una entrevista en À Punt

El Consell de Direcció de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha acordat aquest divendres la destitució d'Abel Guarinos al capdavant de l'organisme, que serà efectiu en un termini de quinze dies. En un comunicat, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha informat que la Vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esport "inicia una nova etapa en la gestió de l'IVC" amb el relleu de Guarinos, a qui ha agraït "la seua professionalitat i el treball fet des de l'inici de l'actual legislatura i fins a aquest moment".

Añó ha apuntat que fins a l'extinció del seu contracte continua exercint les seues funcions amb total normalitat, i ha posat com a exemple la seua presència aquest dijous en la representació de Les Troianes. Fucking nowhere en el Teatre Rialto de València. En la mateixa nota, la conselleria afirma que Guarinos sempre ha sigut la seua intenció “no perpetuar-se" al capdavant de l'institut, sinó facilitar el relleu al capdavant de la direcció general d'aquest organisme. El comunicat cita l'encara director en funcions, que s'ofereix a “bastir ponts en tot moment entre el mateix IVC, els sectors professionals i amateurs de la cultura, la nova conselleria i la ciutadania”.

La selecció de la nova persona responsable es realitzarà mitjançant un procediment obert, seguint el model utilitzat en les direccions adjuntes d'Arts Escèniques, d'Audiovisuals i Cinematografia i de Música i Cultura Popular.

Els candidats hauran d'estar en possessió d'una titulació universitària de grau o equivalent i acreditar experiència en nivells de responsabilitat en l'àmbit cultural, entre altres requisits. A més, hauran d'adjuntar un projecte i una programació d'activitats, entre altres detalls que establiran les bases, que es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). 

L'IVC és una entitat de dret públic, adscrita a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, que fa tasques de tutela, foment i recuperació de la cultura, així com de restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals i plàstiques en totes les seues varietats i els museus en particular. A més, assumeix les polítiques de patrimoni sonor, audiovisual, cinematogràfiques i de documentació.

També et pot interessar

stats