Basilea serà la seu de la pròxima edició d'Eurovisió

La ciutat s'ha imposat a Ginebra en l'últim tall

Vestuari de Nebulossa per a Eurovisió
Vestuari de Nebulossa en Eurovisió / RTVE

Basilea ha sigut finalment la triada com a seu del festival d'Eurovisió del 13 al 17 de maig de 2025. La ciutat va imposar-se a Ginebra en l'últim tall, segons va informar la televisió suïssa RTS, encarregada de l'organització.

Basilea, situada a la vora del Rin i estratègicament a la frontera amb Alemanya i França, serà la tercera ciutat helvètica a acollir un certamen eurovisiu, després de Lugano el 1956 (primera edició del festival) i Lausana el 1989 (arran del triomf el 1988 de Céline Dion per a Suïssa). El país és l'encarregat d'acollir l'edició del 2025 després que el seu cantant Nemo aconseguira enguany la victòria amb el seu èxit The Code.

Les semifinals i la final del concurs se celebraran a la St Jakobshalle de Basilea, un saló multiús amb capacitat per a 12.000 espectadors, que s'ampliarà amb una pantalla gegant a l'estadi pròxim de St Jakob perquè 20.000 persones més puguen seguir el certamen.

La ciutat, segons va assenyalar RTS, havia promés una inversió d'entre 30 i 35 milions de francs suïssos (32-37 milions d'euros) per a cobrir el cost de la infraestructura, la seguretat, els transports i el màrqueting.

Basilea i Ginebra, que alguns consideraven favorita per la seua experiència en esdeveniments internacionals, havien sigut les finalistes d'una competició de ciutats suïsses per a ser la seu d'Eurovisió en la qual abans s'havien eliminat Berna i Zúric.

També et pot interessar

stats