La jove de Benetússer Sandra Valero frega la victòria en Eurovisió Júnior, però finalment queda segona

Familiars i veïns han seguit des del municipi de l'Horta Sud una gala que ha tingut gust d’“alegria i decepció alhora”

La valenciana Sandra Valero finalment queda segona en Eurovisió Júnior
La valenciana Sandra Valero finalment queda segona en Eurovisió Júnior / Corinne Cumming (Europa Press)
26 de novembre 2023 - 19:52

Loviu, la cançó de la jove de Benetússer Sandra Valero, es presentava com una de les favorites en el Festival d’Eurovisió Júnior 2023, que s’ha celebrat aquest diumenge a la ciutat francesa de Niça. Finalment ha sigut la candidata local, la francesa Zoé Clauzure, qui ha obtingut la victòria amb el tema Coeur

La valenciana Sandra Valero durant la seua actuació en Eurovisió Júnior
La valenciana Sandra Valero durant la seua actuació en Eurovisió Júnior / Europa Press

El vot del jurat havia deixat la valenciana en tercera posició, però el televot, que ha atorgat 81 punts a l’aposta espanyola, ha fet pujar Valero, durant uns mintus, fins a la primera posició, amb un total de 201 —amb una diferència de més de vint punts respecte a altres opcions. A partir d’aquest moment s’han viscut els minuts més tensos mentre s'anava coneixent el televot de la resta d'opcions favorites. Finalment ha sigut la cançó del país amfitrió, França, la que, per segon any consecutiu, ha guanyat el concurs, per una diferència de 27 punts. 

La tensió d’aquesta recta final de la fase de recompte s’ha traslladat al Centre Cultural El Molí de Benetússer, on veïns i familiars de la candidata espanyola s’han reunit per a viure en directe la gala d’Eurovisió Júnior. Quan Valero ha fregat la victòria, l’emoció ha omplit la sala de crits i banderes en moviment, i l'alcaldessa, Eva Sanz, ha arribat a dir que, si guanyava, celebrarien la pròxima edició del concurs europeu a la localitat de l’Horta Sud. 

La pujada final de la francesa Zoé al cim del rànquing, que ha deixat Sandra com a subcampiona de la XXI edició d'Eurovisió Júnior, ha fet gust de decepció en un primer moment. Però la celebració ha arribat poc després, en reconeixement a una segona posició que Espanya no assolia en el concurs des que va tornar a participar-hi, l’any 2019, amb la també valenciana Melani García. 

També et pot interessar

stats