Bunyol es vist de roig per a la Tomatina

El grup Punt de Ganxo Solidari ha cosit més de 200 tomates amb una fi solidària

Algunes de les simpàtiques creacions del grup Punt de Ganxo Solidari de Bunyol / À Punt NTC

Quan falta poc més d'una setmana per a la Tomatina de Bunyol, bona part dels aparadors d’aquest municipi de la Foia ja llueixen decorats amb el protagonista de la festa. Els comerciants s'apunten així a una acció solidària i creativa que naix al poble.

Les promotores d'aquesta idea són les dones del grup Punt de Ganxo Solidari, que fa molts anys que treballen per a teixir roba a qui li faça falta, i ensenyar-se les unes a les altres tots els secrets que guarda l'antic art de les agulles. Amparo Sanz, cofundadora de l’associació, ha contat què han aportat a persones sense llar, a nounats als hospitals, entre altres. 

Si la resta de l'any col·laboren amb causes solidàries, ara treballen sense parar per a decorar els aparadors del municipi amb les seues populars i artístiques creacions que tenen simpàtiques formes de tomata. "Les tomates són el símbol de Bunyol, és una manera de posar-li color al poble, i al mateix temps de ser solidari", ha assegurat Màxim Huerta, periodista i llibreter a la localitat i que ha decorat també el seu negoci. Punt de Ganxo Solidari fa anys que va amb aquesta iniciativa i en només tres setmanes han cosit més de 200 tomates.

També et pot interessar

stats