Es busca bunyoler o bunyolera que sàpiga fregir aquests dolços sense gluten

Jesús Manuel Ruiz, el reconegut mestre del bunyol, es jubila i cal buscar algú que li agafe el relleu

Un bunyoler frig bunyols sense gluten / À Punt NTC

El reconegut mestre bunyoler Jesús Manuel Ruiz es jubila. Des de fa deu anys elabora a València aquest dolç per a celíacs i ara cal buscar-li substitut. Fins i tot ha proposat un micromecenatge per a difondre la recepta públicament i així no deixar òrfena tota una legió, cada vegada més gran, d'intolerants al gluten.

Des de primera hora, a la seua parada del cantó del carrer de Jesús, far de celíacs i guia d'intolerants al gluten, veu com desenes de persones fan cua per a aconseguir un dels seus bunyols.

Jesús es retira per problemes de salut, però fins hui ningú s'ha oferit a rellevar-lo. Mantindre una família de dotze fills l'obligà a afinar l'enginy en una recepta que no només du farina de panís, carabassa i rent. “És important la temperatura de l’aigua, les quantitats, l’oli i saber pastar-lo com toca. S’ha de fer bé”, explica. 

Un resultat que provoca gòmia entre els intolerants al gluten, que esperen cada any per a tastar els bunyols. Jesús ja ha obert el micromecenatge en el seu web i, en arribar als 45.000 euros, penjarà la fórmula màgica en tutorials per a tot el món i totalment debades.

A la pregunta sobre si no s’arriba a la quantitat de la col·lecta popular, Jesús respón: “Si no hi ha interés, no sé què passarà l’any que ve”. És una mala notícia per als celíacs, que es perdran aquest plaer per al paladar tan faller.

També et pot interessar

stats