Directes
Ara en la televisió
HOMENATGES

La ‘cagà de la burra’ torna sis anys després a Benidorm

L’acte pretén recaptar diners per a celebrar les festes de Sant Antoni al gener

Les reines de les festes amb la burra que decideix el guanyador del premi / Ajuntament de Benidorm

Benidorm (Marina Baixa) ha recuperat aquest dissabte el tradicional acte de la cagà de la burra, que té com a objectiu recaptar fons per a celebrar les pròximes festes de Sant Antoni Abat al gener. 

L’acte ha tingut lloc a l’ermita de Sanç, a la partida de l'Almafrà, i consisteix a dividir el recinte en 500 parcel·les pintades amb guix a les quals se’ls assigna un número. Tot seguit, es venen paperetes amb els números als participants, que per una aportació de 10 euros poden guanyar un premi de 1.000. 

La persona premiada és aquella que té la papereta de la parcel·la on la burra que entra al recinte decideix defecar. 

La recuperació d’aquest acte, que no se celebrava des de feia sis anys i que va començar a realitzar-se l’any 2013, ha tingut una calorosa acollida, fins al punt que les participacions es van esgotar fa dies. 

A l’acte, organitzat per la comissió de festes de Sant Antoni, han assistit l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el regidor de Festes, Jesús Carrobles; a més de les reines i dames de les festes patronals de la ciutat, Chloe D’Hebboudt i Aila Merenciano; el president de la comissió, José Vicente Fuster, el president de l'associació de penyes, Adrián Romero, i centenars de veïns que han volgut participar-hi. 

Amb la finalitat d'amenitzar la jornada, la comissió ha habilitat una barra amb menjar i beguda amb música.

La festa de Sant Antoni del Porquet és la festa més estesa en tots els territoris de parla catalana i és una celebració molt important dels països d’influència cristiana que té lloc al voltant del 17 de gener cada any en què els ciutadans s’acosten a esglésies i parròquies perquè els sacerdots beneïsquen els seus animals i mascotes. 

la Marina Baixa

També et pot interessar