Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Capella de Ministrers rep la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura

La institució valora el treball del grup musical, que interpreta música espanyola anterior al segle XVIII

Capella Ministrers rep la medalla d'honor del CVC / CVC

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha atorgat aquest dimecres la Medalla d’Honor de la institució al grup musical Capella de Ministrers, coincidint amb el Dia Internacional de la Música i de santa Cecília, patrona dels músics. L’agrupació, dirigida per Carles Magraner, es dedica des que es va fundar en 1987 a la interpretació de música espanyola d’abans del 1800 i té publicats 68 treballs discogràfics, col·laboracions i recopilatoris.

L’acord d’aquest nomenament es va adoptar per unanimitat en setembre de 2023. El CVC ha tingut en compte “l’altíssima qualitat interpretativa i els fruits d’un ingent treball d’investigació sobre el patrimoni musical anterior al segle XVIII”, cosa que “l’ha convertida en una de les millors formacions europees en aquest camp”.

La presidenta del CVC, Dolors Pedrós, ha indicat que la formació “desenvolupa dues vessants importants: una d'investigació musical des de l'edat mitjana i una altra de projecció, oferint 1.700 concerts amb gran èxit”.

A més, la institució ha valorat la qualitat musical, “compromesa amb les idees de restitució i d’educació sobre la música culta valenciana i, en general, de la Corona d’Aragó, amb totes les influències de les cultures musicals pròximes”, segons han indicat en un comunicat.

D'una altra banda, Carles Magraner ha assegurat que "és una gran alegria rebre la Medalla d'Honor del CVC, que han rebut grans personalitats, institucions i entitats culturals". El musicòleg ha subratllat que "aquest és un reconeixement compartit amb els excel·lents intèrprets, cantants i professionals que ens han acompanyat en desenes de treballs, que conformen un viatge musical i artístic apassionant". Ha assegurat que "és una satisfacció comprovar que comptem amb el suport de les institucions, del públic, mitjans de comunicació, empreses, entitats... i la consideració de la premsa especialitzada".

La seua música té vincles araboandalusí, sefardita, cristiana, de l'Espanya virregnal del Nou Món, la Ruta de la Seda, el Misteri d'Elx, les Cantigues d'Alfons X el Savi, els Borja, medieval, renaixentista, el Segle d'Or, barroca, del Mediterrani, la sarsuela, i molts altres.

Aquesta agrupació musical ja va ser guardonada en els Premis Internacionals de Música Clàssica 2023 (ICMA, per les seues sigles en anglés), després de guanyar en la categoria de música antiga amb el disc El collar de la paloma.

València Art Música

També et pot interessar