La casca de Reis, l'altre dolç típic de Nadal
Molts forns i pastisseries intenten rescatar una tradició que en els últims anys ha desbancat el tortell de Reis.
Les festes de Nadal arriben a la fi amb el colofó del Dia de Reis, el 6 de gener. I com marca la tradició, en moltes taules estarà el tortell de Reis. Les últimes generacions saben bé que si et toca la fava pagaràs el tortell de Reis l'anys següent, però si et toca la figureta o el regalet, seràs coronat. Però hi ha un altre dolç típic de Nadal, més desconegut, que data del segle XV, la casca de Reis. Roís de Corella i Jaume Roig ja parlaven en les seues obres d'una tradició que ara, molts forns i pastisseries tracten de mantindre viva.
La base de la recepta és el massapà que es farceix amb moniato, cabell d’àngel o amb rovell d'ou confitat. Després, es cou al forn i es decora amb glaça. Sol tindre forma de corona, però en algunes comarques, com ara la Safor, la casca representa una serp o una anguila. La tradició també diu que aquest dolç tan preat el poden regalar els Reis d’Orient, com també els padrins als seus fillols.