Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DE LA NIT

Cent metres de façana vertical i un foc aeri als peus del Manzanares amb “una picada d’ullet" a València i Madrid

Parlem amb José Manuel Crespo Vidal, responsable de disparar aquest diumenge la mascletà de Madrid

El mestre pirotècnic, José Manuel Crespo, assegura que “serà una mascletà pura valenciana, amb molt de ritme i color per a deixar-los bocabadats” / À Punt NTC

La mascletà de Madrid ha captat l’atenció entre madrilenys, turistes i inclús valencians que es desplacen este cap de setmana fins a la ciutat. La cita és tot un aparador visual massiu de la tradició valenciana, i José Manuel Crespo Vidal, gerent de Pirotècnia Valenciana, ho sap ben bé.

En una entrevista concedida aquest dissabte a À Punt Notícies, Crespo assegura que “serà una mascletà pura valenciana, amb molt de ritme i color per a deixar-los bocabadats”. Tot i que el mestre pirotècnic no pot avançar massa, per a no estripar la sorpresa, assenyala que a l’inici de la mascletà "hi haurà una picada d’ullet" a les ciutats de Madrid i València, "hem de donar bona referència d’elles a l’espectacle”, ha matisat.

Els preparatius comporten el trasllat de la pólvora pels més de 360 quilòmetres que separen la ciutat del Túria de Madrid. L’operatiu començarà a les deu de la nit d'aquest dissabte i s'espera que els camions arriben al voltant de les tres de la matinada a la capital espanyola. “Ens interessa arribar de matinada i començar amb el muntatge. Com menys hores estiguem a Madrid Río muntant i manipulant els artefactes millor, ja que és una zona molt concorreguda de persones i de gent que ve a fer esport”, explica el pirotècnic.

L'orografia del terreny i el mobiliari urbà de la plaça de l’Ajuntament i de Madrid Río són totalment diferents. Per això, aquesta mascletà tindrà unes característiques que s'adaptaran al nou espai. 

“Hem fet un estudi del terreny a la zona que envolta el pont d’El Rey. En aquest cas, tenim una façana de visió molt important, més gran inclús que la de la plaça de l’Ajuntament, i aprofitem aquest avantatge en el foc aeri amb un toc de colors i efectes especials. La gent podrà veure una façana de cent metres durant tot l’espectacle de foc. A banda de la zona terrestre, que és el clàssic de la mascletà”, afegeix Crespo.

El tipus d’emplaçament permet a més, que se superen les mesures de seguretat necessàries, segons explica el pirotècnic. “Tenim la barrera natural i de protecció gràcies al riu Manzanares, que fa de barrera natural de 35 o 40 metres. A València estem més limitats, però ací juguem amb un espai obert”, conclou Crespo.

Falles 2024

També et pot interessar