Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Del cinema a les xarxes socials: l’estrena de 'Cerdita' obri el debat sobre la grossofòbia

L’ús de la tecnologia i la cultura del post han incrementat aquest tipus de discriminació

Imatge de la pel·lícula 'Cerdita', que s'estrena aquest divendres a les sales de cinema / À Punt NTC

Les sales de cinema estrenen aquest divendres la pel·lícula Cerdita, un llargmetratge que tracta l'assetjament pel fet de tindre sobrepés. Un problema social, portat a l'extrem del gènere de terror, que s'ha magnificat amb l'ús de les xarxes socials.

El cas de Sara està guionitzat per a eixir a la pantalla gran, però podria formar part del paper real que moltes persones pateixen en la vida. La pel·lícula obri el debat sobre la por, la culpa i sobretot l'aïllament social per no adaptar-se al cànon de bellesa que circula per les xarxes socials.

L'ús de la tecnologia i la cultura del post per a mostrar-se com a persona a través d'un cos perfecte ha incrementat la grossofòbia. Laura Gil i Cristina Tena, influenciadores i autores del pòdcast ‘Nadie hablará de nosotras’, han explicat que el cos “passa a convertir-se en la teua identitat”. Tot això, “es multiplica per mil, ja que estem enganxats als dispositius mòbils i a les xarxes socials”.

Al carrer, moltes voltes s'oculta darrere d'arguments sobre hàbits d'alimentació poc saludables. “Les persones grosses sabem menjar molt bé i sabem molt bé què és restringir el menjar, i no funciona” ha assegurat Gil. “Els discursos de les xarxes són no menjar d’allò que engrossa” ha afegit Tena.

Un tema, que des de l'activisme en contra d'aquesta xacra encara consideren un tabú, al qual només es pot fer front a través de l'educació. Un camí que s'ha de seguir per a posar fi a un assetjament en què els quilos no pesen tant com la humiliació diària.

També et pot interessar