La Ciutat de la Llum posa en marxa l'Escola de Formació en Oficis del Cinema

L’objectiu de la formació és generar equips tècnics qualificats especialitzats en la indústria audiovisual

Comencen els quatre cursos a la Ciutat de la Llum, a Alacant / À Punt NTC

La Ciutat de la Llum d'Alacant ha posat en marxa l'Escola de Formació en Oficis del Cinema amb l’objectiu de generar equips tècnics qualificats, una línia d'ensenyament professional que s'ampliarà al llarg del temps a un conjunt d'especialitats vinculades a la indústria audiovisual.

La iniciativa comença amb una primera fase de formació amb els cursos professionals de cinematografia Fast Forward, a càrrec de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Aquesta nova línia d'ensenyament professional s'estendrà al llarg del temps i s'ampliarà a un conjunt d'especialitats relacionades amb la indústria audiovisual, per a generar en el menor temps possible equips humans i professionals altament qualificats en totes les àrees que necessiten les produccions cinematogràfiques.

Els quatre primers cursos de l’Escac estan centrats en tècnic d'il·luminació i de càmera, coordinador de producció, operador de màquina aèria i tècnic de muntatge audiovisual. La formació, de la qual es beneficiaran 170 estudiants, compten amb formadors de primera línia, preparats per a donar cobertura a totes les fases del procés cinematogràfic i audiovisual des d'una perspectiva tècnica i amb un enfocament pràctic. En els pròxims mesos, s’afegiran altres deu cursos vinculats a la indústria cinematogràfica.

La presentació oficial d'aquesta escola d'oficis s'ha dut a terme aquest dilluns en el Centre d'Estudis de Ciutat de la Llum en un esdeveniment en el qual han participat el director general de Ciutat de la Llum, Fermín Crespo, i el director de l’ESCAC, Sergi Casamitjana. En la intervenció per a donar la benvinguda a l'alumnat, Crespo ha assegurat que en un futur immediat, la Ciutat de la Llum i el sector audiovisual de la Comunitat Valenciana “seran un territori d'oportunitats per a empreses i professionals amb ganes d'avançar”. “La nostra institució té el màxim interés a obrir una línia de col·laboració amb entitats, organitzacions i associacions empresarials per a donar cobertura al conjunt d'especialitats professionals vinculades a la indústria audiovisual, d'una forma àgil, flexible i molt pràctica”, ha subratllat.

També et pot interessar

stats