Directes
Ara en la televisió
TRESOR O TRASTO
Ara en la ràdio
L'HORA FOSCA-PÒDCAST (reemissió)

Civilitzacions perdudes, vaixells històrics i tresors naturals

Són algunes de les principals propostes culturals per a aquest cap de setmana.

L'illa de Tabarca

L'agenda cultural d'aquest cap de setmana ve carregada de propostes per a tots els públics i de temàtiques ben diferents, des d'excursions a la muntanya, fins a mostres sobre civilitzacions  desaparegudes, representacions teatrals i activitats a la mar.

Foto: Festival de Titelles Portsxinel.la

Pobles dels Ports Pobles dels Ports

El divendres 30 comença a Villores i Vilafranca la segona edició del Festival PortsXinel·la, un esdeveniment que aprofita el teatre de titelles com a excusa per a interconnectar deu municipis de la comarca. Durant tota la setmana, representacions, tallers i exposicions ompliran els carrers d'aquests pobles de l'interior de Castelló. Tota la programació està detallada en el Facebook del Festival.

La cultura Maia al Planetari de Castelló

"El món maia", al Planetari de Castelló 

"El món maia", al Planetari de Castelló 

Una mostra d'art, arquitectura i artesania a través de reproduccions i maquetes. Es tracta d'una exposició experimental que destaca els diferents aspectes que van fer prosperar aquesta civilització. A més, al Planetari hi haurà la projecció digital Arqueoastronomia Maia: Observadors del cel. Es pot visitar fins al 15 d'abril. 

Cartell del Festival Marítim "Escala a Castelló" / Ajuntament de Castelló

Festival Marítim "Escala a Castelló"

Festival Marítim "Escala a Castelló"

Més de 120 actes d'exhibicions nàutiques i cultura marinera. S'exhibeixen grans vaixells històrics, com ara la Nao Victoria, el Galeón o el Shtandart. També s'hi pot gaudir d'activitats com ara minibaptismes de mar o visites a l'espectacular nau de salvament Mar Mesana. Fins al 8 d'abril.

Foto: Manel (Flickr)

Alpont

AlpontAlpont

Aquest xicotet poble de la comarca del Serrans té molt a oferir. Enclavat en un preciós paisatge muntanyós, ha sabut posar en valor la seua història: des dels dinosaures que habitaren la regió, fins a la història més recent. El Museu Paleontològic, muralles i masmorres medievals i el nou Museu Etnològic són alguns punts a visitar, tots inclosos en la ruta "La Taifa d'Alpont", que organitza l'Oficina d'Informació i Turisme.

Foto: Bombas Gens

Bombas Gens

Bombas Gens

És segurament la gran novetat cultural de l'últim any a València. La renovació d'aquesta antiga fàbrica de material industrial ha suposat per a la ciutat una finestra oberta a l'art i, en menys d'un any d'activitat, presenta una agenda plena de propostes. A més de les exposicions actuals, el centre organitza visites guiades per a conéixer el passat industrial de l'edifici, el refugi de la Guerra Civil i la bodega medieval. Foto: Ecomuseu de BicorbBicorbL'Ecomuseu de Bicorb ofereix "sessió doble" durant la Setmana Santa. A banda de les rutes rurals de la zona, l'Ecomuseu roman obert aquests dies i organitza visites a les coves de l'Aranya de matí i vesprada. Una oportunitat perfecta per a descobrir pintures amb 10.000 anys d'antiguitat, com ara l'única representació rupestre al món d'una recol·lectora de mel.Jaciment arqueològic LucentumJaciment arqueològic de LucentumSituat a 3 quilòmetres del centre d'Alacant, a l'àrea coneguda com Tossal de Manises, es troben aquestes restes arqueològiques de rellevància com a referència del període iberoromà i que va pertànyer a la ciutat romana de Lucentum, l'antiga Alacant. Ocupa una extensió de 5 hectàrees, de les quals, 2,5 corresponen al nucli de població antiga. Constitueix així un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana.Barranc de l'InfernBarranc de l'Infern, catedral del senderismeA la Marina Alta, concretament a la Vall de Laguar, trobem el barranc de l'Infern. Aquest tortuós congost és l'escenari d'una de les rutes de senderisme més singulars de la regió a causa dels seus més de 6.800 escalons de pedra. Probablement és per això que també és conegut com la catedral del senderisme. L'illa de TabarcaTabarcaL'illa de Tabarca, a banda de meravelloses platges, té molta història. Per a eradicar la pirateria, l'illa va ser fortificada i poblada per habitants de l'illa de Tabarqah, Tunísia. D'aquesta època (s. XVIII) queden les muralles, algunes de les portes de la ciutat, la torre defensiva de Sant Josep, la casa del governador i l'església. A l'extrem oriental de l'illa es troba el far, del s. XIX.

Bicorb

Jaciment arqueològic de Lucentum

Barranc de l'Infern, catedral del senderisme

Tabarca

També et pot interessar