El clarinetista valencià Joan Enric Lluna mostrarà el seu art a la Xina

Dos conservatoris xinesos han convidat el músic valencià a oferir recitals i classes magistrals

Lluna, en una actuació a la República Checa
Lluna, en una actuació a la República Checa / Cesky Krumlov (Europa Press)

Dos conservatoris xinesos han convidat el clarinetista valencià Joan Enric Lluna a oferir recitals i impartir classes magistrals. Són els de les ciutats de Guangzhou i Shenzhen, a la província de Canton, al sud-est del país. Lluna és, a més de músic, director i fundador del grup Moonwinds, clarinet solista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i del Trinity College de Londres. Ara visita estes dos grans ciutats xineses després d'haver participat en el Festival Internacional de Clarinet de Yun Nan, celebrat al juliol al país asiàtic.

El 21 d'octubre presentarà el disc Un viatge a Nàpols, que inclou els ballets "La bella Arsene" i "El rapte de les savines" del compositor valencià Vicent Martín i Soler, editat pel segell Aria Classics, al Palau de la Música de València.

Des de fa anys impulsa un projecte de recuperació i reivindicació de l'obra d'este prestigiós músic, nascut a València (1754) i mort a Sant Petersburg (1806). El treball discogràfic, publicat en les principals plataformes digitals del món, rescata l'obra d'una de les figures més rellevants de la música d'òpera i ballet, i arreplega un concert en directe que es va oferir a l'Auditori de Castelló, en el que va suposar una estrena mundial en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat.

Nascut a Godella, Joan Enric Lluna ha actuat en els principals escenaris europeus, sota la direcció dels mestres Zubin Mehta, Gianandrea Noseda, Juanjo Mena o Neville Marriner, entre altres, i en grups de cambra com els quartets Brodsky, Tòquio i Alexander o solistes com Lluís Claret, Tasmin Little i Josep Colom. El nomenaren Insigne de la Música Valenciana el 2023 per contribuir a la difusió de la música i els valors artístics, així com per la seua trajectòria i projecció internacional, segons l'Acadèmia de la Música Valenciana.

També et pot interessar

stats