Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
UNA HABITACIÓ PRÒPIA T2 (reemissió)

La col·lecció Lladró de 73 pintures clàssiques passa a ser patrimoni valencià

Puig ha avançat que la col·lecció podrà veure's des de gener i durant sis mesos al Palau de les Comunicacions, abans del seu trasllat definitiu al Museu de Belles Arts Sant Pius V

Formalització de l'acord entre la família Lladró i la Generalitat amb un quadre de Sorolla / À Punt NTC

La col·lecció artística de Lladró, formada per 73 obres pictòriques del clàssic espanyol de pintors com Juan de Juanes, Ribera, Pinazo, Sorolla i Zurbarán, ha passat a ser patrimoni de la Generalitat i formaran part del Museu de Belles Arts Sant Pius V de València.

En la formalització de l'acord entre la família Lladró i la Generalitat, el president, Ximo Puig, ha avançat que la col·lecció podrà veure's completa i amb accés lliure a partir de finals de gener de 2023 i durant sis mesos al Palau de les Comunicacions (edifici de Correus), abans del seu trasllat definitiu al Museu de Belles Arts.

La portaveu de la família en l'acte, María Luz Lladró, ha recordat que la col·lecció va nàixer de la voluntat dels germans Lladró (Juan, José i Vicente) de compartir el seu èxit empresarial amb tots els valencians i del compromís cultural amb la Comunitat Valenciana, recopilant obres dels grans mestres valencians des del segle XV fins als nostres dies que es trobaven disperses per tot el món.

Les converses per a l'adquisició de la col·lecció van començar fa deu mesos i van ser avalades per l'informe tècnic per a la compra com "una oportunitat que difícilment tornarà a repetir-se". El 23 de setembre es va firmar la transmissió de la propietat i tres setmanes després es va fer efectiva.

Aquest dilluns s'ha formalitzat aquest acord en el saló daurat de la Generalitat, amb l'exposició de dues obres de Sorolla i l'actuació del grup valencià de música antiga Música Trobada.

Compra per 3,7 milions d'euros

L'adquisició s'ha realitzat per un import de 3,7 milions d'euros, segons va informar en el seu moment el director del museu, Pablo González Tornel, i entre les obres es troba Jo soc el pa de la vida, de Joaquín Sorolla, una de les més grans del pintor, de 5,5 metres de llarg, i La verge en meditació, de Zurbarán.

A les portes de l'Any Sorolla, que se celebra el 2023, aquesta col·lecció que passa a les mans de tots els valencians representa una gran contribució de la Generalitat, enalteix la celebració i suposa un llegat que romandrà en el temps i estarà per sempre "entre tots els valencians", ha destacat Puig.

María Luz Lladró ha afirmat que, gràcies a Juan, José i Vicente Lladró i al seu amor a l'art, "hui el patrimoni cultural valencià és més ric i divers", i ha assenyalat que encara que el procés no ha sigut fàcil, la determinació i l'esforç de totes dues parts han aconseguit que hui forme part de la col·lecció del Museu de Belles Arts.

També et pot interessar