La compravenda d'indumentària fallera augmenta en les plataformes de segona mà
La clientela busca principalment estalviar diners, però també invertir en sostenibilitat
La compravenda d'indumentària fallera de segona mà creix cada any més. Les plataformes digitals i les xarxes socials s'han convertit en un aparador important que permet donar una segona oportunitat a vestits, sabates i complements a un preu molt més reduït.
És el cas de Raquel Nevot i la família, que s'apuntaren a una falla fa dos anys. La incertesa de si els agradaria i el fet que n'eren quatre en la família els va animar a comprar la indumentària en una plataforma de segona mà. "Ens fa molta il·lusió participar en la recollida de premis, les cercaviles i, per descomptat, en l'ofrena, i això fa que necessites molta inversió", ha dit. El resultat va ser molt positiu i l'estalvi, encara més: el vestit de la filla de Nevot li va costar 600 euros, i va estalviar una despesa de fins a un 50%, segons ha reconegut.
No és l'única que utilitza aquesta opció. "Ara hi ha molta oferta i demanda. Nosaltres ho tenim tot per categories i es pot accedir i comprar des de qualsevol lloc", ha dit Salvador Sarrió, soci fundador de Todo Tradición, una d'aquestes plataformes.
La compravenda d'indumentària fallera de segona mà es manté a l'alça des de la pandèmia i, fins i tot, ja hi ha plataformes especialitzades, principalment per a estalviar diners, però també perquè cada vegada més es busca invertir en sostenibilitat i allargar la vida útil dels vestits, tal com diu Sarrió. Una manera ràpida, econòmica i responsable de disfrutar de la festa.