El Concurs Internacional de Paella de Sueca reuneix 40 cuiners de diversos països

El lema de la campanya ha sigut "sense conill no és paella" per a posar en valor este ingredient tradicional

Una paella, en el concurs internacional de paella valenciana de Sueca (arxiu)
Una paella, en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca (arxiu) / Ajuntament de Sueca

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que té en la carn de conill un dels seus ingredients tradicionals i imprescindibles, corona este diumenge la millor paella, entre 40 cuiners de diversos països, en la 63a edició. De fet, "Sense conill no és paella" ha sigut el lema de la campanya de difusió.

El de Sueca és el concurs de paella valenciana més antic dels que se celebren a Espanya, i cada any té una àmplia participació de cuiners de la Comunitat Valenciana, però també de xefs que arriben d'altres zones d'Espanya i de diversos països del món. Enguany hi participen dotze cuiners de la Comunitat Valenciana; onze nacionals; catorze de fora, entre altres de països com Mèxic, República Txeca, Anglaterra i l'Argentina, i tres xefs locals.

L'organització Intercun, que agrupa productors i empreses de comercialització, és un dels patrocinadors d'este concurs internacional i aporta tota la carn de conill que utilitzaran els cuiners participants per a tractar de coronar-se amb la millor paella del món.

El coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella, considera que la base fonamental per a fer una bona paella "mescla cultura, tradició, l'essència de cuinar amb llenya i la varietat de l'arròs". Tot "imprescindibles per a elaborar una autèntica paella valenciana", segons ha dit. Al costat del conill, també són essencials el pollastre, els caragols, el garrofó, la tavella i la bajoqueta.

També et pot interessar

stats