Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

El cuiner valencià Carlos Julián Martínez representarà Espanya en el Bocuse d'Or Europa

Serà la fase prèvia per a aconseguir una plaça per a les olimpíades de la gastronomia que se celebraran el 2025 a Lió

Recreació d'un escull amb bacallà negre i gamba de Dénia / @hospeshotels

El cuiner valencià Carlos Julián Martínez, del restaurant Ampar, de l’hotel Hospes Palau de la Mar de València, representarà Espanya en el Bocuse d'Or d'Europa, que tindrà lloc a Noruega, amb l'aspiració d'aconseguir una plaça per a les conegudes com les olimpíades de la gastronomia, que se celebraran a Lió (França) el 2025.

El cuiner, que somiava en participar en aquest concurs des que estudiava hostaleria, ha guanyat aquest dilluns el Bocuse d'Or Espanya, celebrat a Madrid, on també competien els xefs Nicolás Leblay Valdéz, Jesús Ramón Lapuyade i Oriol Fernández. És la tercera ocasió que Carlos Julián es presenta al concurs i ha aconseguit el títol amb sengles plats de carn i peix, de composició lliure, encara que el segon havia d'estar enfocat als xiquets.

Per això ha apostat pels artificis i per recrear un escull amb el bacallà negre i la gamba de Dénia com a ingredients principals. En el plat de carn ha presentat, juntament amb el seu ajudant, Adrián Cifuentes, una terrina d'ànec i múrgoles (bolets) amb foie gras a la sal i esferificacions de creïlla.

Nascut el 1984 a València, Carlos Julián es va dedicar a la cuina després que una lesió l’apartara de l'atletisme. És tal la seua afició pel Bocuse d'Or que, a més d'acudir com a espectador a la final europea i la mundial, ha muntat un box de competició a l'hotel on treballa actualment. "Allí entrenarem dia a dia, tenim temps fins a març de 2024 (quan se celebrarà el Bocuse d'Or Europa) i, amb el suport de l'acadèmia espanyola, esperem arribar el més lluny possible", ha manifestat.

València Gastronomia

També et pot interessar