Cultura argumenta "irregularitats i mala praxi en la gestió" per a destituir Pérez Pont

El fins ara director del Consorci de Museus i del CCCC demana no creure en "difamacions" i assegura que quan corresponga hi parlarà

Centenars de persones es concentren davant del Centre Cultural del Carme de València per a protestar per l'eixida de José Luis Pérez Pont / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de novembre 2023 - 15:16 Actualitzat: 21 de novembre 2023 - 21:30

El fins ara director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, ha sigut destituït aquest dimarts del càrrec. La decisió s'ha pres en la reunió del Consell General del Consorci de Museus que havia convocat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha comunicat el cessament de José Luis Pérez Pont, adoptat pel Consell General aquest dimarts "davant les irregularitats i males praxis comeses en la gestió". El Consell General ha acordat extingir el contracte del gerent "per transgressió de la bona fe contractual", causa arreplegada en l'article 54.2.d) de l'Estatut dels Treballadors, detallen.

"Estem davant un cessament disciplinari decidit després d'assumir la nostra tasca de govern, comprovar l'existència d'irregularitats i conéixer en profunditat el funcionament i la situació dels organismes públics adscrits a la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport", ha asseverat Añó. Durant aquest procés, "s'ha comprovat que un dels gerents del sector públic, en aquest cas Pérez Pont, acumulava diversos informes d'intervenció i auditoria desfavorables que s'han succeït de manera constant i reiterada", ha agregat la secretària autonòmica. En concret, Añó s'ha referit als informes de la Sindicatura de Comptes, la Intervenció de la Generalitat i les firmes auditores de suport.

Centenars de persones es concentren davant el CCC per a mostrar la seua "indignació" per la destitució

Per la seua banda, José Luis Pérez Pont ha penjat a les xarxes socials el missatge següent: "Aquests dies llegireu notícies sobre la meua gestió amb les quals pretenen difamar-me. Us demane que no us les cregueu. En el seu moment parlaré. Gràcies pel vostre suport".

A més, aquest dimarts de vesprada, ha denunciat que aquesta destitució, al seu parer, és un “atac innecessari” comés “a traïció” i que suposa “un colp al model de gestió professional, independent i en llibertat de la cultura” en un comunicat en què també ha assegurat que amb els governs del Botànic havia treballat amb “llibertat, independència, i sense ingerències polítiques”, una cosa que en l’actualitat començava a no passar. 

En un comunicat, el fins ara responsable del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i del Centre del Carme de Cultura Contemporània —que va accedir al lloc al 2016 mitjançant una convocatòria pública— ha expressat que lamenta “profundament” aquest atac “tan injust” a la seua “honorabilitat i professionalitat”, així com que ambdues entitats es vegen “exposades públicament a escàndol” per les persones que tenen la màxima responsabilitat sobre la seua destitució, encapçalats pel president del seu Consell General, el vicepresident de la Generalitat i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera. "Els polítics estan de pas; els professionals hem vingut per a quedar-nos", sentència. 

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts a la vesprada davant el Centre del Carme de València per a mostrar la seua "indignació" per la destitució de Pérez Pont i exigir al Consell que desvincule la cultura dels canvis polítics. Al crit de “No al cessament”, “Cultura sí, barbàrie no”, els manifestants han exhibit una imatge amb el rostre de Barrera cap per avall. 

Les organitzacions convocants consideren aquesta acció com una falta de consideració "flagrant". "Aquesta nova intervenció de la Conselleria de Cultura (...) demostra una vegada més la inestabilitat cap a una de les expressions més precaritzades en l'actualitat", resa el comunicat. Així, defensen que la destitució de Pérez Pont era "totalment innecessària", ja que trenca un acord de bones pràctiques. 

El PSPV i Compromís critiquen la "sectària" destitució

El PSPV i Compromís han criticat el cessament de José Luis Pérez Pont en considerar que es tracta d'una decisió "sectària". Així, el portaveu de Cultura del PSPV en les Corts, José Chulvi, ha mostrat el "total suport" del grup socialista a Pérez Pont "i a tothom de la cultura que, de manera unànime, n'han rebutjat la destitució i ha fet costat a una persona que ha sigut elegida per contracte públic i seguint el manual de bones pràctiques". Per la seua part, el síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha transmés ànims i suport al responsable cultural destituït, al mateix temps que ha lamentat que es tire "un director que va convertir un museu oblidat pel PP en un referent internacional que va quadruplicar els assistents".

També et pot interessar

stats