La cultura vikinga s'apodera del Grau de Castelló

Este cap de setmana té lloc la primera Trobada de Recreació Històrica Vikinga d'Espanya, que té com a acte central la carrera d'obstacles Valhalla Race

La trobada té lloc des del 27 fins al 29 de setembre
La trobada té lloc del 27 al 29 de setembre / Shutterstock

Este cap de setmana el Parc del Pinar del Grau s'ha convertit en un autèntic poblat viking en la primera edició de la Trobada de Recreació Històrica Vikinga d'Espanya, en la qual es pot viure una experiència immersiva en la vida i la cultura d'este llegendari poble nòrdic.

Els i les visitants poden gaudir de les recreacions de batalles històriques a càrrec de més de huitanta vikings, i de tallers d'artesania tradicional, on es poden aprendre tècniques ancestrals de treball amb cuir, metall i fusta, així com activitats per als més xicotets.

Cartell de la I Trobada de Recreació Històrica Vikinga
Cartell de la I Trobada de Recreació Històrica Vikinga / Ajuntament de Castelló

L'acte central ha sigut precisament este dissabte de matí. Es tracta de la Valhalla Race, un campionat autonòmic de carreres d'obstacles en el qual han participat més de 550 corredors de tota Espanya. Una prova en què “els participants podran demostrar la seua força, resistència i esperit viking en distàncies de deu quilòmetres i cinquanta obstacles distribuïts entre el parc i la platja del Pinar”. La carrera és puntuable per a la Lliga Nacional de Carreres d'Obstacles i classificatòria per al Campionat d'Europa de carreres d'obstacles del 2025 a Portugal.

Per la seua banda, la tinent d'alcalde del Grau, Ester Giner, ha destacat la importància d'esta mena de celebracions per al desenvolupament del districte marítim: “La Trobada de Recreació Històrica Vikinga suposa una oportunitat única per a dinamitzar l'economia local, atraure visitants i enfortir el teixit empresarial del Grau”.

També et pot interessar

stats