Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES MIGDIA

'La Dama viatgera', l'exposició que relata les aventures de l’escultura més famosa de l’art ibèric

El MAHE estrena aquesta mostra, on l’espectador podrà conéixer, a través de fotografies antigues, els viatges que ha fet la Dama d’Elx des que la van trobar

L'exposició es podrà visitar a Elx fins al 30 d'abril / MARQ

La faceta viatgera de la Dama d’Elx, considerada l’escultura més famosa de l’art ibèric, queda plasmada en una exposició fotogràfica i audiovisual que des d’aquest divendres acull la mateixa ciutat on la van descobrir, fa 125 anys.

El Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ) i el Reial Orde de la Dama d’Elx han inaugurat aquest divendres La Dama viatgera, una exposició que es podrà visitar al Museu Arqueològic i d'Història d’Elx (MAHE) fins al 30 d’abril.

En la mostra l’espectador podrà conéixer a través de fotografies antigues els viatges que ha fet la Dama d’Elx des que la van trobar, la van vendre i va arribar al Museu del Louvre de França, els nombrosos trasllats per a evitar que quedara destruïda durant la Segona Guerra Mundial, fins a la tornada definitiva al Museu del Prado amb altres peces ibèriques i visigodes, informa la institució provincial en un comunitat.

Igualment, s’inclouen trasllats dins del nostre país, entre altres el viatge del Prado al Museu Arqueològic Nacional. El conjunt d’aquesta successió de desplaçaments, en ocasions desconeguts, converteixen aquesta iniciativa en única.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha apuntat que “amb aquesta col·laboració hem volgut participar en el programa d’actes organitzat amb motiu del 125 aniversari de la trobada de la Dama d’Elx amb una singular selecció d’imatges que relata la verdadera història del periple emprés fa més d’un segle per aquesta valuosa escultura ibèrica, tan lligada a Elx i a la província d’Alacant”.

El comissari de l'exposició és Francisco Vives Boix, director de la Càtedra de la Dama d’Elx de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb la col·laboració de la historiadora de l’art Estefanía Soler Selma, coordinadora del projecte. La iniciativa té el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació d’Alacant.

el Baix Vinalopó

També et pot interessar