Deu artistes urbans pintaran persianes de comerços i garatges de Russafa

A través de la convocatòria d'un concurs, els comerciants i comunitats de veïns que ho desitgen podran presentar-s'hi perquè els pinten la persiana del seu comerç o garatge

Cada artista comptarà a més amb una ajuda de 200 euros per a sufragar les despeses dels esprais i la pintura
Cada artista tindrà, a més, una ajuda de 200 euros per a sufragar les despeses dels esprais i la pintura / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de la junta municipal de Russafa, ha posat en marxa una iniciativa pionera per a embellir els barris del districte: deu artistes urbans pintaran les persianes de diversos comerços o garatges.

A través de la convocatòria d'un concurs, els comerciants i comunitats de veïns que ho desitgen podran presentar-s'hi perquè els pinten la persiana del comerç o garatge, ha indicat el consistori en un comunicat.

Al seu torn, els artistes urbans que hi vullguen participar presentaran la candidatura amb un esbós d'un dibuix original per a ser seleccionats en esta iniciativa.

A més, cada artista disposarà d'una ajuda de 200 euros per a sufragar les despeses dels espais i la pintura, i al millor disseny triat per un jurat se li atorgarà, a més, un premi de 500 euros.

La presidenta de la junta municipal de Russafa, la regidora Paula Llobet, ha explicat que "d'una banda, es vol acabar amb una de les imatges que més enlletgeixen l'entorn i el patrimoni dels barris, com és la de façanes plenes de pintades, substituint-les per art urbà. "D'altra banda, volem fomentar els artistes novells perquè tinguen una plataforma en la qual puguen mostrar el seu art", ha agregat.

Llobet ha afegit que València és una de les capitals de l'art urbà a Espanya. "Comptem amb grans artistes reconeguts internacionalment, i amb molts joves que desitgen seguir els seus passos". Este concurs és, per tant, "una oportunitat que brindem per a exposar la seua obra i que quede immortalitzada a les façanes dels barris".

S'estableix un termini de presentació de sol·licituds del 20 de setembre al 19 d'octubre del 2024.

També et pot interessar

stats