El dibuixant Paco Roca, nou membre del patronat de la Biblioteca Nacional

L'historietista valencià, Premi Nacional del Còmic del 2008, s'incorpora com a vocal amb la directora de la llibreria Alberti de Madrid

Paco Roca
El dibuixant Paco Roca (València, 1969) / À Punt NTC
À Punt NTC
Carla Melchor
20 d'agost 2024 - 12:29

El dibuixant i historietista valencià Paco Roca ha sigut nomenat vocal del Reial Patronat de la Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE), juntament amb María Dolores Larumbe, directora de la llibreria Alberti de Madrid.

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha anunciat el nomenament dels dos nous vocals este dimarts i ha informat sobre la renovació d'altres membres com Alicia Sellés Carot, Carmen Chaparro, Gregorio Marañón y Bertrán de Lis, Iban García del Blanco, José María Lassalle Ruiz i Sandra Ollo Razquin.

Paco Roca va ser Premi Nacional del Còmic el 2008 per Arrugas i ha sigut guardonat amb premis com el del Saló del Còmic de Barcelona o el Gran Guinigi de Lucca Comics & Games, una fira italiana dedicada als jocs i els còmics. Les seues obres posteriors també acumulen infinitat de reconeixements, com ara el Premi Eisner, els Oscars del món de les historietes il·lustrades.

De la seua producció destaquen La casa (2015), inspirada en les seues vivències a Olocau (Camp de Túria) i adaptada al cine; La encrucijada (2017), en col·laboració amb José Manuel Casañ, del grup Seguridad Social; El tesoro del Cisne Negro (2018), que es va convertir en sèrie de televisió de la mà d'Alejandro Amenábar; Regreso al Edén (2020), ambientada a València, o El abismo del olvido, sobre memòria històrica.

Vocal designat

Com estableix l'estatut de la Biblioteca Nacional, el Reial Patronat està integrat per un mínim de setze vocals i un màxim de trenta, i a alguns els designa el titular el Ministeri de Cultura entre "persones de reconegut prestigi o competència en l'àmbit de la cultura, la investigació científica o l'economia".

Els vocals designats, com és el cas de Paco Roca, desenvolupen el seu treball en el patronat durant tres anys, i se'ls podrà renovar fins a dos ocasions.

També et pot interessar

stats