Este dilluns coneixerem les dos noves falleres majors de València

A partir de les 18:30 hores, i des de l’hemicicle de l’Ajuntament de València, À Punt retransmetrà l’emotiu acte en el programa En directe

L'alcaldessa de València, María José Catalá, durant el seu primer acte de la Telefonada
L'alcaldessa de València, María José Catalá, durant el seu primer acte de la telefonada / Ajuntament de València

Ha arribat un dels dies més esperats del calendari faller. Els noms de les pròximes falleres majors de València es revelaran finalment este dilluns 14 d'octubre en la tradicional telefonada que farà l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, per a anunciar a les afortunades que les han triade.

Menys de dos setmanes després de la màgica nit de la gala d’elecció al pavelló de la Font de Sant Lluís, en què es van elegir les 26 candidates a fallera major i fallera major infantil, finalment es resoldrà una de les grans incògnites de les festes en honor a Sant Josep: sabrem quines seran les màximes representants de la festa.

Segons han informat fonts municipals, Catalá presidirà, a partir de les 19:00 hores, el ple extraordinari de la Junta Central Fallera que se celebrarà en el Saló de Cristall de l'Ajuntament. Posteriorment, acompanyada pel regidor de Falles, i president de l'entitat fallera, Santiago Ballester, es traslladarà a l'hemicicle municipal, on en una assemblea extraordinària de presidents de falla llegirà l'acta del jurat encarregat de l'elecció de les falleres majors de València.

En primer lloc, l'alcaldessa nomenarà la fallera major infantil de València i li comunicarà per telèfon l'elecció, per a continuació nomenar i felicitar la fallera major. Seguidament, les flamants noves representants es dirigiran per primera vegada al món faller. Amb el nomenament de les noves representants de la festa gran de la ciutat i les crides de l'alcaldessa començarà el nou exercici faller, la primera cita del qual serà este mateix dimarts, en la proclamació de les Falleres Majors 2025, que començarà a les 19:00 hores.

A esta cita acudiran les corts d'honor i les falleres majors d'enguany, Maria Estela Arlandis Ferrando i Marina García Arribas i les corts d'honor, així com representants de les festes de Castelló i d'Alacant.

A partir de les 18:30 hores, i des de l’hemicicle de l’Ajuntament de València, À Punt retransmetrà l’acte en el programa En directe. Presentat per Àlex Blanquer, que estarà acompanyada de Ferran Cano, serà la finestra que mostrarà el moment més emocionant que esperen a casa 26 famílies valencianes. Per a l’ocasió hi haurà nou reporters, que estaran pendents dels llocs afortunats i traslladaran tot el que passe a les cases i els casals fallers. 

També et pot interessar

stats