El director general d’Innovació: "Tenim bones expectatives de rodatges per al 2025"

Juan José Cortés exposa que la Generalitat treballa per a implantar un funcionariat virtual, que ajude la ciutadania a fer tràmits en línia amb l’assistència d’un treballador públic

Entrevista a Juan José Cortés

Bones expectatives pel que fa als rodatges. Són les que té la Generalitat per a l'any vinent, basant-se en els que ha acollit enguany i a falta del pla estratègic en què treballa el govern valencià per a potenciar el sector audiovisual, ja que la Ciutat de la Llum pot tornar a acollir rodatges. Així ho ha manifestat el director general d’Innovació, Juan José Cortés, este dilluns en Les notícies del matí.

Pel que fa al hub audiovisual al voltant de la Ciutat de la Llum, anunciat per la Generalitat en el Festival de Cine de Sant Sebastià, Cortés ha dit que, paral·lelament a la posada en marxa dels estudis de la Ciutat de la Llum, un pla estratègic del sector audiovisual marcarà les passes per a enfortir este sector a la Comunitat Valenciana, amb elements com ara la potenciació d’una indústria audiovisual tractora important. "Hem d’aconseguir formar les persones per a les necessitats que comporten els rodatges". En este sentit, assenyalava que enguany, quan encara no s’ha desenvolupat un pla específic estratègic del sector audiovisual ni una estratègia comercial, ja s’han rodat produccions com ara El cautivo, Mala influencia, Los tigres o la sèrie La ley del mar, participada per À Punt.

Segons ha manifestat el director general d’Innovació, “els auguris dels rodatges són positius”. “Pretenem que, amb la implantació del pla estratègic del sector audiovisual, encara els afavorisca més”, afegia durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

Ajuda en línia dels treballadors públics

Cortés també s’ha pronunciat sobre els plans de modernització de l’administració en què treballa el Consell. En este sentit, un funcionariat 4.0, format en les noves tecnologies, i una sèrie de ferramentes perquè la ciutadania puga fer tots els tràmits administratius de manera virtual, per exemple, amb l’ajuda d’un treballador públic que l’atenga a través d’una videoconferència. Són dos de les línies de treball que ocupen ara per ara la Generalitat i que ha exposat el director general d’Innovació.

Segons ha exposat, per a oferir este servei primer caldrà formar el que ell ha denominat com a “funcionariat 4.0”, pensat per a millorar la formació tecnològica dels treballadors públics. “La intenció és posar el nostre granet d’arena en el reciclatge dels treballadors que vulguen millorar la seua formació en noves tecnologies” de forma voluntària, ha indicat.

Dins d’esta línia per a agilitzar els tràmits entre empresa i administració, la Generalitat també pretén automatitzar els tràmits, aprofitant la intel·ligència artificial: “Volem aplicar-la a prestació de servei al ciutadà, per a fer-li-ho molt fàcil”. En este sentit, segons ha exposat el responsable d’Innovació de la Generalitat, permetrà crear un funcionariat virtual, perquè la ciutadania puga fer tot el tràmit que necessite amb l’administració de manera virtual. Que amb una videoconferència puga fer el tràmit que necessita amb l’administració”, ha detallat.

En esta línia, Cortés ha indicat que un dels objectius principals de la Generalitat és acostar la innovació a tota la societat, cosa que implica no sols la ciutadania, sinó també el teixit empresarial, incloses les xicotetes empreses. Una tasca que pretén desenvolupar amb figures com els agents d’innovació, que ja han començat a treballar de manera pionera en un parc industrial alacantí, i que aspira a acosar experts, “que parlen el llenguatge empresarial, i a més tenen formació i experiència empresarial”, fins a les xicotetes empreses per a fer-los arribar també les possibilitats d’innovar en la seua empresa.

També et pot interessar

stats