Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Dissabte de gala al Palau de la Música amb els Premis Lola Gaos de l’audiovisual valencià

À Punt acumula una xifra històrica de nominacions: vora 70 candidatures aspiren a emportar-se els 25 dels 26 premis de l'Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

Els Premis Lola Gaos de l'audiovisual valencià tindran lloc este dissabte / Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) celebra este dissabte la gala de lliurament de la VII edició dels Premis Lola Gaos de l’audiovisual valencià. L’acte, que tindrà lloc al Palau de la Música de la ciutat de València a partir de les 18:30 hores, repartirà els 26 guardons als treballs de la indústria audiovisual valenciana de l'últim any.

Tret de la categoria de videojocs, À Punt ha participat en produccions que opten a tots els guardons, amb la qual cosa, assoleix la xifra històrica de 74 nominacions.

Del total de 347 produccions que es van presentar al certamen enguany, destaquen La casa, amb setze nominacions; L’àvia i el foraster, amb tretze i Valenciana, i Bodegón con fantasmas, amb sis nominacions cadascuna.

El premi d'honor de l'Audiovisual Valencià 2025 recau enguany en l'actriu valenciana Teresa Lozano. La presidenta de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual, Teresa Cebrián, va descriure l'artista com una persona "carismàtica" que ha treballat en el cinema, la televisió i el teatre "amb els més grans".

Amb l'edició actual, els premis estrenen el nom Lola Gaos en honor a l'actriu valenciana que va treballar en més de cinquanta pel·lícules. El certamen, que anteriorment s'ha conegut com a Premis Berlanga, va haver d'abandonar eixa nomenclatura després que EAVF (Empreses Audiovisuals Valencianes Federades), que tenia la marca registrada dels anteriorment coneguts com a Premis Berlanga, no acceptara cedir el nom a l’Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual.

Es tracta, a més, d'una edició de rècord també pel que fa a les xifres d'espectadors, que han coronat, per exemple, La casa, dirigida per Álex Montoya i basada en la novel·la gràfica del dibuixant valencià Paco Roca, com la pel·lícula valenciana més taquillera de la dècada. L’àvia i el foraster, per la seua part, ha fet història per ser el llargmetratge en llengua valenciana més vist a les sales de cinema durant la primera setmana. L'òpera prima del valencià Sergi Miralles va arribar a 22 ciutats espanyoles i va superar els 7.000 espectadors deu dies després d’haver-se estrenat.

Consulta les candidatures clau

Millor llargmetratge de ficció

Millor llargmetratge documental

Millor llargmetratge d’animació

Millor direcció

Millor guió

Millor direcció de producció

Millor actor protagonista

Millor actriu protagonista

Millor actor de repartiment

Millor actriu de repartiment

Millor muntatge i postproducció

Millor direcció de fotografia i il·luminació

Millor direcció artística

Millor música original

Millor so

Millor cançó original 

Millor vestuari

Millor maquillatge i perruqueria

Millor curtmetratge de ficció

Millor curtmetratge documental

Millor curtmetratge d'animació

Millor sèrie de ficció

Millor sèrie documental

Millor sèrie d'animació

Millor videojoc

Premi jove al millor llargmetratge

Cinema

També et pot interessar