DocsLab-À Punt obri el termini per a participar en el laboratori de projectes
Este espai dins del festival DocsValència està enfocat en la indústria valenciana i té com a propòsit donar suport i fomentar la internacionalització de projectes documentals
DocsLab-À Punt, un espai dins el Festival DocsValència, és una incubadora de documentals que posa en contacte als creadors valencians amb experts nacionals i internacionals i amb distribuïdors, exhibidors i representants de fòrums i mercats d'indústria a Europa i Amèrica. La finalitat és doble: acompanyar i millorar la fase creativa del guió i generar les condicions de finançament i viabilitat que el mercat exigeix. En les huit edicions celebrades fins ara, 110 projectes han estat seleccionats en DocsLab-À Punt, alguns dels quals s’han concretat en produccions que han acabat formant part de la graella televisiva d’À Punt.
DocsValència Espai de No Ficció és l'únic festival especialitzat en el gènere documental dins de la Comunitat Valenciana. Amb una sòlida trajectòria de huit anys, el festival ha congregat a més de 27.000 assistents en centenars de funcions i ha atorgat més de 130.000 euros en premis. Així mateix, ha oferit assessorament més d'un centenar de projectes en procés desenvolupament.
Esta setmana el festival ha anunciat que ja està oberta la convocatòria per a participar en l'edició del 2025 del DocsLab-À Punt:
Les inscripcions estaran obertes fins al 28 de febrer de 2025. Les bases i la inscripció es poden fer a l'enllaç.
Els projectes documentals inscrits en el DocsLab À Punt des del 2019 n'han sigut 184, dels quals 49 han sigut seleccionats per a la seua participació en els tallers. Alguns dels documentals nascuts o treballats en els laboratoris al llarg de la trajectòria han aconseguit reconeixements en l'àmbit internacional, amb premis i nominacions que han reforçat la presència d’À Punt Mèdia en el panorama de la producció cinematogràfica. Estos són alguns dels exemples més destacats:
- Domingo Domingo (2023). Dirigit per Laura García Andreu. Díhuit premis internacionals; onze candidatures i una nominació als Goya 2025.
- Sopa de llagosta (2020). Dirigit per Rafa Molés i Pepe Andreu. Huit premis internacionals i onze candidatures als Goya 2022.
- Motherhood (2018). Dirigit per Laura García Andreu. Dotze premis internacionals.
- Una elefanta sobre la tela de una araña (2022). Dirigit oer Rolando Díaz. Quatre premis internacionals.
Motherhood, Sopa de llagosta i Una elefanta sobre la tela de una araña estan disponibles a la carta en les plataformes digitals d'À Punt