Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Les dones reclamen novament formar part de la confraria de la Puríssima Sang de Sagunt

Confien en el suport del nou arquebisbe de València, Enric Benavent, al qual han escrit per a explicar-li la situació

Concentració d'aquest dimarts / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 d'abril 2023 - 19:47 Actualitzat: 04 d'abril 2023 - 21:41

Veïnes i veïns de Sagunt  (Camp de Morvedre) s'ha concentrat aquest dimarts davant l'ermita de la Sang per a reclamar novament formar part de la confraria homònima. L'any passat ja van intentar aquesta acceptació, sense èxit, atés que el 63,9% dels vots van ser en contra. Enguany tornen a intentar-ho. Per això, aquest dimarts s'han concentrat amb el lema "Per tradició, per igualtat" per a reclamar formar part d'aquesta confraria amb més de 500 anys d'història.

"No entenem que no siga possible que la dona només participe venent loteria i netejant andes i l'ermita. Volem participar en igualtat de condicions", explica Blanca Ribelles, una d'aquestes dones, promotora de la iniciativa. Per la seua part, Amado Diago, majoral de la confraria, també es mostra a favor de l'entrada de les dones. "Pensem que ha arribat el moment que la confraria s'adapte als nous temps i les dones puguen participar també de la cultura, de la tradició i de la fe de Sagunt igual que ho fem nosaltres".

Enguany confien en el suport del nou arquebisbe de València, Enric Benavent, al qual han escrit per a explicar-li la situació. A Sagunt, alguns balcons llueixen crespons negres per a reclamar la participació de les dones en la Setmana Santa de Sagunt.

La confraria de la Sang de Llíria, un exemple ben contrari

En el sentit contrari, la Confraria de la Sang de Llíria va obrir les portes el 2019 a les dones per a ser confraresses amb tots els drets: poder participar en les processons i en l'estructura orgànica de la germandat. Actualment dues dones estan en la junta.

La Confraria de la Sang la van fundar el 1570 i fa cinc anys decidiren canviar els estatuts, on només els homes podien ser confrares de ple dret. Enguany, complits els tres anys d'inscripció, ja hi ha dones que poden ser majorales, el segon estadi de l'estructura de la confraria.

el Camp de Morvedre

També et pot interessar