La 28a edició del FIB espera 130.000 assistents durant les tres jornades

Els milers de 'fibers' ja es preparen per a tres dies de música a Benicàssim, del 18 al 20 de juliol, on gaudiran de bandes com Black Eyed Peas, Arde Bogotá, Lori Meyers o Andrés Calamaro

Els primers 'fibers' arriben al Festival Internacional de Benicàssim
Els primers 'fibers' arriben al Festival Internacional de Benicàssim / Andreu Esteban (Efe)

Este dijous arranca la 28a edició del Festival Internacional de Música de Benicàssim, el FIB, i l'organització treballa a estall perquè tot estiga a punt i el festival continue sent tot un referent. Els cinc escenaris, la zona chill-out i la d'acampada estan ja preparades perquè sone la música.

Així doncs, ja estan enllestits escenaris gegants sobre els quals actuaran les grans estreles d'esta edició. Un clàssic entre els clàssics que, com cada estiu, torna a la Comunitat Valenciana. Els fibers ja es preparen per a tres dies de música i platja del 18 al 20 de juliol.

Seran tres dies en els quals els fibers s'apropiaran del recinte de concerts per a gaudir dels directes de bandes tan reconegudes com The Libertines, Black Eyed Peas, The Vaccines, Arde Bogotá, Lori Meyers o Andrés Calamaro.

L'any passat, 180.000 fibers van omplir el macrofestival entre les quatre jornades. Enguany l'edició s'acurta un dia i no hi ha concerts en diumenge. L'organització espera 130.000 fibers una mitjana de més 40.000 assistents cada dia.

La venda d'abonaments, fregant l'exhaurit

Amb els abonaments VIP exhaurits, el FIB continua promocionant la venda d'abonaments ordinaris a un preu de 69,99 euros i informa que es frega el sold out, amb un 98% de les vendes completades. Un preu lluny dels 170 euros que costava l'abonament en una edició com la de 2010, fa catorze anys.

Vora tres dècades amb les millors bandes de la música independent

Durant estos quasi trenta anys, els orígens indies del FIB han evolucionat fins a convertir-se en el festival de referència a Espanya.

La llista de les grans bandes que han passat per Benicàssim és interminable: Arctic Monkeys, The Jesus and Mary Chain, The Chemical Brothers, Orbital, Björk, PJ Harvey, Blur, Suede, Mogwai, Pulp, The Cure, Pet Shop Boys, Primal Scream, Kraftwerk, Nick Cave, Morrissey, Oasis, Portishead, Arcade Fire, The Stone Roses, Public Enemy, Belle & Sebastian, Placebo, The Killers i fins i tot Leonard Cohen, Bob Dylan i Enrique Morente amb Lagartija Nick, entre molts altres.

Eren els anys en què milers de britànics i espanyols tenien el FIB marcat en l'agenda. Ara és un festival amb un cartell que està a anys llum del que era, però que es continua omplint amb un públic més local i una oferta de música, festa, platja i abonaments econòmics.

Estos són els horaris i noms del cartell del FIB

Horaris dijous
Horaris dijous / FIB
Horaris divendres
Horaris divendres / FIB
Horaris dissabte
Horaris dissabte / FIB

El plànol del recinte

Plànol del recinte
Plànol del recinte / FIB

També et pot interessar

stats