Dos entrepans valencians, entre els tres millors d'Espanya

El de llonganissa, de Cal Carrero (València) i el Joselillo, de la Mesedora (Algemesí), han obtingut la medalla de plata i bronze en el campionat celebrat a Oviedo

Els entrepats guardonats com el segon i tercer millor d'Espanya
Els entrepats guardonats segon i tercer millor d'Espanya / @elmejorbocata

Dos dels millors entrepans de l’Estat es poden tastar a la Comunitat Valenciana. Els restaurants Cal Carrero, a la ciutat de València, i la Mesedora, a Algemesí, han sigut guardonats amb el segon i tercer premi en la primera edició del Campionat d’Espanya d’Entrepans. El primer premi se l'ha endut la Tasqueta Cal Miguelin, de Barcelona, pel seu entrepà especial Miguelín.

Segons es defineix l’organització en el seu web, Best Sàndwitx Spain és la guia de referència per a buscar els millors entrepans. També ofereix un cercador per a trobar aquells que estan més a prop de la teua comunitat autònoma, província o localitat. 

Cal Carrero ha obtingut la medalla de plata amb l’entrepà de llonganissa. A banda del seu ingredient fonamental —la llonganissa de pasqua—, també conté formatge scamorza, ceba caramel·litzada, tomaquetes confitades, pesto, maionesa d'herbes i alfàbega. “A casa sempre quan arribava març hi havia aquest embotit damunt del banc de la cuina i cada vegada que passava n'agafava un trosset”, explica el restaurant, que diu que este plat forma part de la seua carta des del primer dia, quan van obrir fa dos anys.

Pel que fa a la Mesedora, l’organització l’ha reconegut amb el Joselillo, que té com a ingredients una base de tomata, també llonganissa artesana, melmelada de bacó casolana, ceba caramel·litzada i salsa maonesa fumada. “L’entrepà té més de dèsset anys d’història en què ha evolucionat per a convertir-se en un best-seller. Quan vingues a provar-lo, pregunta-li a José, ningú millor que ell per a contar-te la seua història”, diu l’espai gastronòmic.

També et pot interessar

stats