Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Els Escacs Vivents de Xàbia celebren 25 anys amb l'espectacle '(A)mar'

Es tracta d'una història sobre responsabilitat ecològica que va comptar amb música en directe de l'Orquestra Simfònica de Xàbia

L'espectacle està organitzat per la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto en col·laboració amb l'Ajuntament de Xàbia / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de juliol 2023 - 15:38 Actualitzat: 30 de juliol 2023 - 10:12

Els Escacs Vivents de Xàbia (Marina Alta), festa declarada d'interés turístic nacional, han complit enguany 25 anys i ho van celebrar aquest dissabte a la nit amb l'espectacle (A)mar, obra que parla de la necessitat de conscienciar sobre els residus que acaben a la mar.

Aquest esdeveniment és una representació teatral que varia en cada edició, però totes elles tenen un nexe en comú: una partida d'escacs. Campions escolars de Xàbia entre sis i catorze anys donen vida a la història de les peces per a divulgar i difondre la història, cultura i tradicions de la destinació. A més, els apassionats d'aquest joc poden reconéixer, a l'escenari, algunes de les partides més famoses que s'han disputat al llarg del temps.

Per a això, els Escacs Vivents compten amb un narrador principal i dos jugadors, el campió escolar de l'any i un convidat d'honor. Isabel Fernández, Matías Prats o Pedro Duque han sigut alguns dels personatges que han "jugat" la seua partida.

Enguany, la representació ha estat dirigida per Rafael Andarias, i Álvaro Monfort i Raquel Violero han donat forma a (A)mar, un títol que naix de la combinació entre mar i amar. A partir d'aquest joc de paraules, s'ha construït una història èpica que serveix com a crítica de les irresponsabilitats ecològiques de l'ésser humà, i les seues conseqüències sobre els nostres oceans i el nostre planeta.

El respecte i la reivindicació d'un dels ecosistemes més estimats de Xàbia és l'eix central d'una representació que evoca la cerca d'una civilització perduda que ha sobreviscut a partir dels residus que l'ésser humà fa massa temps que aboca a les mars. Una història que, a més, ha estat acompanyada per la música en directe de l'Orquestra Simfònica del Centre Artístic Musical de Xàbia, que dirigeix Joan Bou.

L'avinguda de Lepant del barri de Duanes de la Mar ha sigut l'escenari de l'espectacle, que ha sigut organitzat per la Comissió de Festes de la Mare de Déu de Loreto, en col·laboració amb l'Ajuntament de Xàbia.

la Marina Alta