Estudiants de valencià d’arreu del món fan una estada lingüística a la Comunitat Valenciana

Una trentena d’aprenents de països com el Brasil, Polònia o Alemanya, participen en activitats culturals i de coneixement de la llengua

Els estudiants que participen en l'estada lingüística a la Comunitat Valenciana, amb la presidenta de l'AVL i els responsables del programa
Els estudiants que participen en l'estada lingüística a la Comunitat Valenciana, amb la presidenta de l'AVL i els responsables del programa / AVL

Una trentena d’estudiants de valencià de països com Cuba, Polònia o el Brasil passen uns dies al nostre territori amb la intenció de millorar la llengua, però també de conéixer la cultura o els indrets valencians més emblemàtics. L’estada, que des de fa quinze anys organitzen l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull, els permetrà també participar en activitats vinculades a la llengua, com encontres amb escriptors o cantautors que fan del valencià la seua llengua de treball.

Dins d’esta estada lingüística, els estudiants visitaran els edificis més emblemàtics de València, com la Llotja o el parc natural de l’Albufera, però també el monestir de Sant Jeroni de Cotalba.

Durant els dies que passaran al nostre territori, els aprenents de valencià també assistiran a un concert de la rapera Tesa a Castelló, un altre a València de la cantautora de Pedreguer Sandra Monfort o un altre a càrrec de la rapera Aina Koda.

A banda de la música, el grup d’estudiants també compartirà temps de lectura amb la poetessa Maria Josep Escrivà i els escriptors Xavier Aliaga i Irene Klein.

A més, dins de la celebració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés, la trentena d’estudiants de valencià vinguts de l’estranger recorreran la ruta literària amb què València recorda al poeta.

Els estudiants de valencià també rebran formació sobre mems culturals i llengua i mitjans de comunicació, ja que un dels objectius del curs és la gravació d’un pòdcast sobre l’experiència de l’estada que els permeta posar de manifest els coneixements adquirits, tant de llengua com de la realitat social i cultural valenciana.

En esta estada lingüística participen alumnes de valencià d’una quinzena de països, com Cuba, Mèxic, Polònia, el Brasil, Croàcia, Alemanya o el Regne Unit.

La presidenta de l’AVL, Verònica Cantó, va donar la benvinguda als estudiants, als quals els va explicar que les activitats preparades volen donar conéixer la realitat valenciana des de totes les perspectives possibles: la llengua, la literatura, la història, l’art, el patrimoni, la cultura i molt més.

La presidenta de l’AVL va mostrar la seua satisfacció per la bona acollida d’este curs de formació i va agrair al professorat i als col·laboradors que s’han volgut sumar a la iniciativa la seua dedicació: “Gràcies a tots per la vostra participació. I gràcies a l’Institut Ramon Llull per la seua col·laboració permanent i per les complicitats teixides al llarg dels anys de cooperació institucional”, va concloure.

També et pot interessar

stats