L'Exaltació de Marina García: "Heu d'enaltir encara més, si hi cap, la nostra cultura i la nostra tradició fallera"

L'empresària Hortensia Roig ha sigut la mantenidora de l'acte d'Exaltació de la fallera major infantil de València 2024 i la seua cort d’honor

Acte de l'Exaltació de la fallera major infantil celebrat aquest dissabte
Acte de l'Exaltació de la fallera major infantil celebrat aquest dissabte / À Punt NTC

El Palau de la Música de València ha tornat a viure aquesta vesprada de dissabte un acte d'Exaltació carregat d'emocions, riures i llàgrimes. Amb la ressaca encara al cos per la festa d'aquest passat divendres protagonitzada per la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, i la seua cort d'honor, Marina García ha celebrat el seu dia gran, que –ara sí– posa en marxa el compte arrere per a les Falles 2024.

Com és tradicional, la vesprada ha començat arreplegant a sa casa la fallera major infantil de València i revelant el secret més ben guardat: el color del seu espolí. García ha triat el gris imperial, un color que, segons destaca la fàbrica de teixits encarregada de crear-lo, Vives y Marí, es caracteritza per la seua "potencial personalitat i força".

Les portes del Palau de la Música s'han tornar a obrir per a la festa fallera, després de cinc anys en què les reformes havien obligat a traslladar els actes de l'Exaltació al Palau de Congressos. La jove Marina hi ha arribat acompanyada de la cort d’honor i totes juntes han entrat a la sala Iturbi al compàs de la música.

A l'acte han acudit diversos representants públics, com ara el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i l'alcaldessa de València, María José Català. El cap del Consell ha destacat la "màgia" que desprenen tant Marina com la seua cort d'honor, una màgia "que s'apega", ha dit. Per la seua banda, Catalá també s'ha desfet en elogis cap a les dues falleres majors d'enguany: "El seu caràcter, la seua manera de viure, el seu somriure, representen el millor de València".

La tradicional imposició de bandes

Un dels moments més especials de la vesprada ha arribat quan la fallera major infantil i la cort d’honor han rebut la banda. Primer, el regidor de Festes i Tradicions, Santiago Ballester, els l'ha posada a les dotze xiquetes que integren la cort d’honor i que acompanyaran Marina García durant tot l'any com a fallera major de València. 

Després, la fallera major infatil ha rebut, de mans de l’alcaldessa, María José Catalá, la banda i l’emblema que l'acredita com a màxima representant infantil de les festes d'enguany en honor a sant Josep.

Seguidament ha arribat el moment de l’ofrena floral, que, de la mateixa manera que divendres, ha recuperat el format habitual, després que l’any passat només pujaren a l’escenari els cistells d’Alacant i Castelló i els de les comissions de les falleres majors. Enguany han desfilat 25 cistells. 

Hortensia Roig: "Les Falles són formació"

L'empresària Hortensia Roig ha sigut la mantenidora oficial de l'Exaltació de la fallera major infantil d'enguany. L'emprenedora és llicenciada en Dret per la Universitat de València, presidenta d'EDEM Escuela de Empresarios i consellera de l'empresa Mercadona.

"Les Falles són formació". Amb aquestes paraules la mantenidora oficial d'enguany ha sorprés l'auditori de la sala Iturbi. "Ho heu sentit bé. La formació no es compon únicament de les assignatures de l'escola. Les Falles proporcionen valors que us serviran de molt en la vida".

Roig s'ha dirigit a García i les dotze xiquetes que formen la cort d'honor per a encomanar-los "una missió important: enaltir encara més, si hi cap, la nostra cultura i la nostra tradició fallera".

Per a acabar la celebració, la pirotècnia Crespo ha disparat un castell de focs artificials des del Jardí del Túria, enfront del Palau de la Música, que ha il·luminat el cel de València i les cares d'il·lusió de Marina García i les dotze xiquetes que formen la cort d'honor.

També et pot interessar

stats