“Èxit rotund” a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir una samarreta de Felip V capgirat

L’acció forma part de la campanya "Llig en valencià", que consistia en retirar un llibre o més del servei de préstecs

Cues a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir la samarreta
Cues a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir la samarreta / À Punt NTC

“Èxit rotund” este dijous al matí a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir una samarreta de Felip V cap per avall. L’edifici municipal ha esgotat les 400 peces que tenia disponibles en només tres hores a canvi un préstec d’un o més llibres en valencià dins de la tercera edició de la campanya "Llig en valencià", segons han confirmat a À Punt Notícies fonts del consistori. 

Esta iniciativa, amb motiu del Dia Europeu de les Llengües que se celebra hui, té com a objectiu la potenciació de la lectura de llibres en valencià. En concret, la camiseta té representat Felip V de Borbó amb paraules característiques del valencià de la capital de la Costera en forma de cal·ligrama. Entre elles, es pot llegir socarrats, arnadí, cosconelles, caramull, cassola, trapatroles, balòstia, derringlat, enrossinar-se, la fira, el castell o durar més que l’obra de la Seu

Samarreta de Felip V capgirat
Samarreta de Felip V capgirat / Ajuntament de Xàtiva

A més de la camiseta, i aprofitant la celebració de l’Any Estellés pel centenari del seu naixement, els xiquets i xiquetes de la Biblioteca Infantil també s’han emportat el còmic Vicent Andrés Estellés. La clau que obri tots els panys gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El regidor de Política Lingüística i de Biblioteca, Alfred Boluda, ha explicat que “esta nova edició de la campanya és la constatació d’una proposta que funciona any rere any i en la qual es promou tant la lectura de llibres com l’ús i l’aprenentatge del valencià. Este any ho fem, de nou, mitjançant una imatge icònica que forma part del nostre referent cultural però esta vegada en format samarreta”.

Cues a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir la samarreta
Cues a la Biblioteca de Xàtiva per a aconseguir la samarreta / Ajuntament de Xàtiva

També et pot interessar

stats