Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

La Filmoteca reuneix en un cicle mirades "dissidents" sobre la condició femenina

Les pel·lícules mostren una visió, allunyada del victimisme, que encoratja al canvi de paradigma per "una societat més igualitària i justa".

La Filmoteca de València presenta el cicle "Altres mirades: creadores i protagonistes en l'audiovisual contemporani" / IVC

La Filmoteca de València presenta aquest dijous el cicle "Altres mirades: creadores i protagonistes en l'audiovisual contemporani", coincidint amb les celebracions del Dia Internacional de la Dona. Aquest cicle, comissariat per Montserrat Hormigos, mostra mirades "activistes, crítiques i dissidents" sobre la suposada condició femenina i llança llum sobre la problemàtica a la qual s'enfronten les dones en la seua construcció com a subjectes i ciutadanes, segons destaca l’Institut Valencià de Cultura.

L'objectiu és "evitar una visió monolítica i etnocèntrica" i per això s'han seleccionat pel·lícules de diferents procedències geogràfiques on les dones són creadores i protagonistes, així com diferents gèneres fílmics. Les pel·lícules mostren una visió, allunyada del sentimentalisme i el victimisme, que encoratja al canvi de paradigma per una societat més igualitària i justa", indiquen des de l'organització.

 

Aquest dijous 7 de març, a les 20:15 hores, Monstserrat Hormigos presentarà el cicle al públic de la Filmoteca, abans de la projecció d'Una chica vuelve a casa sola de noche (2014), en la qual la nord-americana Ana Lily Amirpour ofereix una història d'amors vampírics que transcorre a la ciutat iraniana de Bad City.

El cicle recull temes com els moviments feministes històrics en la producció suïssa El orden divino (2017), de Petra Biondina Volpe, o la deconstrucció de l'ideal maternal en el documental colombià Amazona (2016), de Clare Weiskopf.

També s'aborden els drets sexuals i el dret a la salut en els curtmetratges Bref (2013), de Christina Pitouli, i El Cairo 678 (2010), de Mohamed Diab, així com la construcció identitària de les dones migrants en Bar Bahar. Entre dos mundos (2016), de Maysaloun Hamoud.

València

També et pot interessar