"Fira i festes de la gent", el lema del cartell de la Magdalena per al 2025

L’obra de Joanrojeski estudi creatiu incorpora elements de la cultura popular com el rotllo, el masclet o la gaiata de mà

Cartell de la Magdalena 2025
Cartell de la Magdalena 2025 / Ajuntament de Castelló de la Plana

"Fira i festes de la gent" és el lema del nou cartell anunciador per a la Fira i Festes de la Magdalena 2025, obra de l'equip de Joanrojeski estudi creatiu. Així ho ha presentat este dilluns l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Begoña Carrasco, en un acte en el qual han estat també presents la regidora de Festes, Noelia Selma, a més de la reina de les festes, Paula Torres, i la reina infantil, Carla Ibáñez, acompanyades per les dames de la ciutat.

L'alcaldessa ha recordat que "que la Magdalena és resultat de l'esforç, del treball, de l'afecte de centenars, de milers de persones que, quasi sempre de manera altruista, dediquen el seu temps i el seu esforç a fer possibles les millors festes del món”. "Però les festes de la Magdalena són també, no ho oblidem, unes festes d'interés turístic internacional, que s'obrin al món", a més "d’una oportunitat per a projectar la imatge de la ciutat i per a dinamitzar-ne l’economia. Serveix com a revulsiu a hotels, restaurants i altres comerços de la ciutat", ha recalcat.

Carrasco ha indicat que el cartell triat per a enguany és una aposta pel talent local, ja que es tracta d’un estudi castellonenc de gent jove, que són part activa de les festes “perquè la creativitat, l'art, forma part important de l'univers magdalener". "A partir de hui, el somni col·lectiu que és la Magdalena té la seua representació gràfica. I queden a penes cent dies perquè tot torne a començar", ha explicat.

El cartell del 2025, segons han explicat els mateixos autors, representa les festes amb un disseny que combina el caràcter festiu i l'estètica contemporània. Utilitzant la tècnica d'oli sobre tela, en la seua adaptació digital per a integrar el treball artesà, incorpora elements de la cultura popular com el rotllo, el masclet o la gaiata de mà. El disseny busca crear un camí en representació a la romeria mitjançant els portals de la catedral de Santa Maria, l'ermita de Sant Roc i l'ermita de la Magdalena, incloent-hi la seua forma característica en les lletres A. 

Amb el lema "Fira i festes de la gent", l'estudi reafirma el valor de la cultura popular i l'esperit festiu. I complint amb les bases del concurs, s'ha tingut en compte les preferències del món de la festa donant valor a la gaiata arran del seu reconeixement com a bé d'interés cultural (BIC).

També et pot interessar

stats