La Fira de Juliol de València celebra hui la Gran Nit

Julieta Venegas arriba als Concerts de Vivers i diversos museus de la ciutat obrin fins a la mitjanit

taller infantil al MUVIM
Taller infantil al MUVIM, dins del programa de la Gran Nit / À Punt NTC

Este dissabte se celebra la Gran Nit de Juliol, la jornada més esperada de la Gran Fira València, juntament amb la Batalla de Flors.

La cita arriba amb múltiples activitats per a grans i menuts, que inclouen música en directe, teatre, màgia, circ, dansa, tallers infantils, humor, pirotècnia i molt més.

Un programa ben complet de propostes variades que es reparteixen per diversos punts de la ciutat.

A partir de les 18:30 hores, i durant tota la vesprada, el Parc Central acull diferents activitats relacionades amb el circ, com ara tallers, desfilades i espectacles, mentre que a la plaça de la Reina, a partir de les 19:00 hores, els menuts podran gaudir del Conte dels Pirates.

Alhora, el MUVIM ofereix visites guiades a l'exposició permanent i tallers infantils.

Música, màgia i folklore al capvespre

A les 19:30 hores, el mag Nuel Galán, Premi Nacional de Màgia, presentarà el seu espectacle d'il·lusionisme a la plaça de la Mare de Déu i, mitja hora més tard, el Museu Nacional de Ceràmica González Martí ens convida a una visita teatralitzada. Al Palau de Cervelló, la banda Hot Jazz Union ens transportarà amb els seus ritmes als carrers de la Nova Orleans de principis del segle XX.

Ritmes de jazz també a la plaça de Campanar, a les 9 de la nit, de la mà de Martina Sabariego Quartet, dins del cicle Jazz als Barris. A la mateixa hora, però a la plaça de la Mare de Déu de València, dansa i folklore valencià.

Ja a les 21:15 hores, comença un dels plats forts dels Concerts de Vivers d'enguany, de la mà de la cantautora mexicana Julieta Venegas, que repassarà alguns dels temes més destacats de la seua trajectòria, fins a arribar a l'àlbum més recent, Tu historia, amb el qual va guanyar el Grammy Llatí 2023.

A les 22 hores, el mentalista Toni Pons ens espera a la plaça del Patriarca per a fer-nos gaudir d’una experiència al·lucinant.

Pirotècnia Valenciana posa el fermall d'or a la Gran Nit

També a les deu de la nit, el món faller té una cita als jardins del Palau de la Música, amb les preseleccions de les corts d’honor per a les Falles 2025. Serà el torn dels sectors Creu Coberta i Algirós.

Ja a partir de les onze, els fans d’Alejandro Sanz podran rememorar alguns dels temes principals de l’artista, amb un concert de versions homenatge, que tindrà lloc a la plaça de la Reina. 

Tancarà la Gran Nit de Juliol l’espectacle piromusical mediterrani que la Pirotecnia Valenciana dispararà des del pont de Montolivet, passada la mitjanit.

Menció a banda mereix l'obertura fins a la mitjanit de diversos museus i espais culturals de la ciutat, com la Llotja, el Museu de Belles Arts, l'IVAM, el MUVIM, el Centre del Carme, el Museu de Ceràmica González Martí, l'Almoina, el Museu Benlliure o l'ETNO.

Pots consultar ací el programa sencer.

Segle i mig de Gran Fira a València

La Fira de Juliol de València compleix enguany 153 anys d'història, convertida ja en la gran cita festiva de l'estiu a la ciutat.

Esta festa es va crear el 1871 per la necessitat de retindre els turistes durant el mes de juliol i l'objectiu d'impulsar els comerços locals. Ja en els inicis, la festa comptava amb una gran cavalcada, pavellons, exposicions de plantes i venda de productes. 

Un dels actes més famosos i esperats, que n'és a més el colofó, és la Batalla de Flors, que es va incorporar a la festa el 1891. Una multitudinària batalla en què es llancen clavellons entre el públic i les carrosses.

Els orígens d'esta acolorida cavalcada van lligats a la burgesia, que feia gala de la seua riquesa a través dels carruatges, els vestits i les ornamentacions florals, però amb el pas del temps, l'acte es va democratitzar.

També et pot interessar

stats