Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Fons europeus permetran restaurar el castell de Sagunt i el castell de Forna

El ministeri pretén reforçar aquests elements patrimonials com a atractiu turístic dels visitants nacionals i internacionals

Vista aèria del castell de Sagunt, una de les cinc fortaleses i muralles que restaurà Cultura enguany amb fons de la Unió Europea / À Punt NTC

Els castells de Sagunt i de Forna, a l’Atzúbia, són dos de les cinc fortaleses i muralles de tot Espanya que el Ministeri de Cultura restaurarà amb els fons europeus.

El Ministeri de Cultura invertirà 4,7 milions d’euros per a consolidar castells i muralles declarades Bé d'Interés Cultural per a “millorar la capacitat que té el ric patrimoni històric i cultural d'Espanya per a continuar atraient turistes tant nacionals com internacionals”.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, i la ministra de Turisme, Reyes Maroto, han subscrit un acord que recull la inversió de 35 milions d'euros dels fons europeus en enclavaments per a millorar la competitivitat turística d’Espanya.

Cultura no ha concretat quina inversió es destinarà a cadascun d’aquests castells valencians que restaurarà, però sí que ha apuntat que disposa d’una partida de 4.720.040,96 euros per a restaurar els castells de Sagunt i l'Atzúbia, així com els de Santed a Saragossa, diversos trams de la muralla de Zamora i la muralla de Burgo de Osma, a Sòria. Durant l'any passat, Cultura ja va invertir més d'un milió d'euros en la restauració del castell de Sagunt.

Fonts del ministeri han matisat que el repartiment d'aquestes actuacions, que coordinarà l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya, es farà d'acord amb les necessitats de cada projecte.

Més de 14,5 milions de viatges per turisme cultural

Les mateixes fonts assenyalen que el patrimoni històric espanyol és un element clau en l'atracció de turistes. Afigen que vora 14,5 milions dels viatges fets en 2019 van ser amb finalitats culturals.

Espanya té 17.199 béns d’interés cultural. Cultura apunta que un manteniment adequat d’aquests béns immobles històrics permetrà a les destinacions promocionar-se i atraure turistes per a oferir-los visites o allotjaments en aquests béns immobles i millorar els indicadors socioeconòmics, com el desenvolupament local i l'ocupació.

el Camp de Morvedre la Marina Alta

També et pot interessar