Formatge, marisc o truita? Estes cinc fires gastronòmiques et faran la boca aigua

Este cap de setmana València, Montanejos, l'Alcúdia i la Font de la Figuera seran punt de peregrinació per als més cuinòfils 

Vi i pinxos en la mostra gastronòmica Tasta la Font
Vi i pinxos en la mostra gastronòmica Tasta la Font / Tasta la Font

Octubre comença amb un cap de setmana farcit de plans per a cuinòfils, cuinòfiles i gent que gaudeix del bon menjar en general. L'oferta gastronòmica, a més, està maridada amb actuacions musicals en directe i, fins i tot, la màgica elaboració de queimada gallega amb el tradicional conjur que protegeix de meigues i altres perills sobrenaturals.

A l'Alt Millars, Montanejos es converteix, un any més, en la capital formatgera del país. Esta és la IX edició de la Fira del Formatge Artesà, que se celebra els dies 4, 5 i 6 d'octubre, i en què es podran tastar i adquirir estos tresors tradicionals valencians de catorze productors. Entre ells es troba el millor, que votarà un jurat de professionals dels àmbits gastronòmic i turístic.

Pel que fa a València, també hi ha dos cites importants per a foodies. A l'antiga estació del Grau, Marisgalicia ofereix marisc arribat cada dia des de Galícia i cuinat com marca la tradició. La frescor del producte fa que, segons assegura l'organització, "els llamàntols salten i cuegen abans d'arribar a la planxa". L'esdeveniment gastronòmic a la gallega arranca este divendres 4 d'octubre i s'hi queda fins al 3 de novembre.

Els Jardins de Vivers, d'altra banda, acolliran des d'este dissabte l'autodenominada "millor competició de truites de tota Espanya" o The Best Tortilla 2024. L'esdeveniment, que s'allargarà fins al 9 d'octubre, compta amb pinxos de quinze competidors i la música en directe d'onze grups valencians emergents: La Pelona, Calle Levante, Castigatis, Margott, Taranto, Sin Bikini, Generación Z, Tetuán Dos, Jarana's, Cálmese Señora i Volavent.

La XXVIII Fira Gastronòmica de l'Alcúdia (Ribera Alta) torna a reunir este cap de setmana més de trenta expositors de productes autòctons, un mercat d'artesania i atraccions de fira. L'objectiu és que hi haja activitats per a tota la família, amb tallers de cuina i jocs tradicional per a la xicalla.

La huitena edició de la mostra de gastronomia, vi, oli, comerç i patrimoni de la Font de la Figuera (Costera), Tasta la Font, convida a "submergir-se en l'essència del poble a través dels seus sabors més autèntics". Els restaurants locals trauran la millor oferta entre els dies 5 i 6 d'octubre, en què també es faran paelles i gaspatxos al carrer.

També et pot interessar

stats