Els forns d’Alberic, a estall: fan fins a 2.000 panous al dia

Els aparadors tenen una activitat frenètica per a servir les comandes del veïnat, però també de molts visitants que acudeixen buscant el dolç alberiquer més universal

Els forns d'Alberic mantenen una activitat frenètica aquests dies / À Punt NTC

Panou, tonya, mona, pa socarrat... hi ha moltes maneres d'anomenar el dolç més típic de Pasqua, però si hi ha un lloc on saben fer-lo amb la recepta tradicional és Alberic, considerat el bressol de la mona.

Allà els aparadors dels forns no donaven l'abast servint les comandes aquest Dijous Sant, un dels dies de més venda de tot l’any. Fins a aquest municipi de la Ribera Alta van veïns, però també moltes persones de poblacions pròximes o, fins i tot, molts que emprenen les vacances per l’A-7 i fan parada en aquest municipi, molt pròxim a l’autovia, per a endur-se un d’aquests dolços amb caramull.

Vicent Moscardó, propietari d’un dels forns d’Alberic, afirma que els dies d’aquesta setmana  “són de molt de treball”. “No parem en tot el dia per a poder produir per a tota la gent, podem fer al dia entre 1.500 0 2.000 panous”, detalla.

Ell és la tercera generació de forners que cou aquest dolç que, bé siga amb el xocolate o amb la llonganissa, no pot faltar aquests dies. Assegura que el secret per a fer una mona al punt, unflada i esponjosa és posar-li matèria primera de qualitat. En el cas d’Alberic, el caramull marca la diferència.

“És la recepta que feien els meus avis, que han fet els meus pares i ara fem nosaltres, tradició i ingredients de qualitat”, reconeixia Vicent Moscardó.

La mona no és l'únic que triomfa aquests dies en aquesta població de la Ribera Alta. També la coca d'anous i panses, la mona amb ou, el panou farcit de xocolate i taronja... tots per a acontentar els estómacs més tradicionals. 

També et pot interessar

stats