La Generalitat crearà el 2025 un servei de veterinari de guàrdia per als festejos de bous al carrer

Mazón assegura que la mesura dona resposta “a una demanda per al manteniment i protecció d'una de les tradicions” del territori

Imatge d'arxiu d'una festa taurina de bous al carrer a Puçol
Imatge d'arxiu d'una festa taurina de bous al carrer a Puçol / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la creació d'un servei de veterinari de guàrdia a partir del 2025 per als festejos de bous al carrer. Així ho ha assenyalat després de la reunió a Sogorb (Alt Palància) amb representants de ramaders de la Comunitat Valenciana. En la trobada han participat el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina; la consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, i la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina.

El cap del Consell ha explicat que el govern valencià ultima un nou decret per a posar en marxa esta mesura, "amb la qual es dona resposta a una demanda per al manteniment i protecció d'una de les tradicions i senyes d'identitat de la nostra terra".

Mazón es reuneix amb representants de ramaders a Sogorb
Mazón es reuneix amb representants de ramaders a Sogorb / Generalitat

Així, ha assenyalat que la previsió és que a primeries del 2025 es done llum verda a la nova normativa, que garantirà que els organitzadors dels festejos tinguen a la seua disposició este servei veterinari "sense cost" i que farà "tràmits i funcions pròpies o delegades de caràcter ineludible en dies festius o fora de l'horari habitual de treball quan les oficines comarcals agràries estiguen tancades". A més, s'ha compromés a modificar l'orde d'ajudes destinades a explotacions ramaderes.

El president ha indicat que en l'actualitat la Generalitat destina cinc milions d’euros per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana, dels quals s'han beneficiat 465 explotacions, i han afavorit inversions en instal·lacions, maquinària i optimització de les condicions de benestar animal "perquè el sector augmente la competitivitat en el mercat exterior".

També et pot interessar

stats