Els guerrers de Xi'an baten tots els rècords del MARQ: més de 280.600 persones han visitat l’exposició

La mostra s'ha acomiadat aquest cap de setmana del museu amb dues jornades de portes obertes que han congregat més de 7.587 visitants

L'exposició d'Els Guerrers de Xi'an', al MARQ d'Alacant
L'exposició d'"Els guerrers de Xi'an", al MARQ d'Alacant / Europa Press

Un total de 280.682 persones han visitat l'exposició internacional "El llegat de les dinasties Qin i Han, la Xina. Els Guerrers de Xi’an" després de deu mesos en el Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ). Aquesta xifra rècord marca que és la més vista de la història del centre, segons ha informat aquest dilluns la Diputació.

La mostra s'ha acomiadat aquest cap de setmana del MARQ amb dues jornades de portes obertes que han congregat a més de 7.587 visitants. L'exposició ha estat integrada per més de 120 peces de nou museus i institucions xineses, entre elles, una destacada selecció de deu escultures originals de terracota —nou guerrers i un cavall—.

L'esposició es va inaugurar en el MARQ el 28 de març de 2023, coincidint amb el cinquanta aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i la Xina. Així, ha sigut la primera mostra dels guerrers a Europa després de la pandèmia i ha sigut reconeguda, tant pel govern de la República Popular de la Xina com pel d'Espanya, com el projecte de cooperació cultural més destacat de l'any passat.

L'exèrcit de terracota de Xi’an, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco i considerat la huitena meravella del món, és un dels descobriments arqueològics més enlluernadors del segle XX. Creat fa més de 2.000 anys per orde del primer emperador de la Xina, Qin Shihuang, manté un interés i atractiu de repercussió internacional vigent fins a l'actualitat.

El diputat provincial de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha agraït la resposta del públic i ha ressaltat l'aposta de la Diputació i del MARQ per "exposicions internacionals de primer nivell com aquesta". “Són dades històriques que confirmen el suport a un projecte cultural únic en el món", ha manifestat.

També et pot interessar

stats