Hisenda trau a la llum restes històriques en tres edificis emblemàtics de València
La conselleria ha invertit un total de 90.000 euros en treballs arqueològics al Palau de Calatayud, el Palau de l’Almirall i el Palau del Tremolar
La Conselleria d'Hisenda ha invertit quasi 90.000 euros en els últims cinc anys per a serveis d'arqueologia destinats a tres edificis públics emblemàtics de la ciutat de València: el Palau de Calatayud, el Palau de l'Almirall i el Palau del Tremolar.
Els tres edificis se situen a l'àrea de protecció arqueològica de Ciutat Vella, limítrofs de l'antiga ciutat romana. A més, el Palau de l'Almirall està declarat com a bé d'interés cultural i se situa al conjunt històric de la ciutat.
L'equip d'arqueologia s'encarregarà de la direcció científicoarqueològica de les obres, que poden deixar a la vista troballes d'interés, sovint ocultes.
L'arqueòloga Paloma Berrocal ha sigut responsable dels treballs desenvolupats al Palau de Calatayud, on es van destinar 16.819 euros. S'hi van trobar restes d'un mur romà, així com musulmanes i medievals. Quant al projecte de rehabilitació, s'han destinat 21.598,50 euros per a ampliar l'excavació del mur romà i d'unes escales d'origen àrab al carrer del Miquelet.
Víctor Algarra Pardo ha sigut l'arqueòleg a càrrec dels treballs desenvolupats al Palau de l'Almirall, seu de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en dues fases, per valor de 28.919 euros i 12.100 euros respectivament. Durant aquest procés es van trobar restes d'una finestra medieval i part d'una columna romana.
Per la seua part, el Palau del Tremolar, situat al carrer Trinquet de Cavallers, encara està en fase de contractació i es preveu que es destinen 22.277,91 euros més a la intervenció arqueològica perquè l'immoble està situat sobre l'antic circ romà.