Hores frenètiques als tallers fallers

Els artistes s’afanyen a retocar els monuments, que prompte eixiran als carrers de València

Alguns ninots de l'artista Mario Gual ja estan enllestits per a eixir al carrer on es plantaran / À Punt NTC

Als tallers fallers es viuen hores frenètiques de retocar, pintar i donar les últimes pinzellades als ninots abans que els pròxims dies isquen al carrer, on quedaran plantats fins que es convertisquen en cendra. Un d’ells és el de Mario Gual, l'artista que, per quarta vegada, planta per a la Falla Na Jordana.

"Les falles del futur imaginades per una mèdium del 1924", així ha concebut Mario Gual el monument que enguany plantarà per a la veterana comissió del Carme. Seduït per l'art nouveau, cada escena respira modernisme. “El modernisme es basava a imaginar-se com seria el futur”, admetia Gual.

Per això, el monument que du per lema “Memòries de l'avenir” està impregnat del poder de l'art i de les memòries del mateix Mario, qui contava a À Punt que s’ha inspirat en una foto de sa mare per a dissenyar algunes parts del monument.

Del taller de Gual també eixirà la falla de la comissió La Nova d'Orriols, que amb el lema “Mamà, soc gai” pretén alçar la veu en favor del col·lectiu: “És una crítica per a evidenciar que les persones LGTBI existim”, afig. 

També et pot interessar

stats