La il·lustradora Laura Pérez se submergeix en la foscor de la nit en l'últim còmic

La dibuixant publica Nocturnos, on un dels colors que domina amb mestria, el negre, cobra un protagonisme especial

Un dels dibuixos amb què Laura Pérez ha il·lustrat 'Nocturnos', la seua última novel·la gràfica / À Punt NTC

El simbolisme de la nit, els misteris que entranya la foscor o el comportament nocturn de les persones i les criatures. Són alguns dels temes que recull Nocturnos, l'última novel·la gràfica de la il·lustradora valenciana Laura Pérez, que acaba d’aterrar a les llibreries.

La nit és el personatge principal de Nocturnos i Laura Pérez n'ha vist moltes per a seleccionar el que ha dibuixat en esta novel·la. “Em sembla molt interessant indagar en el món dels somnis, perquè és un moment en què ens acostem al subconscient d’una manera que no podem fer durant el dia”, reconeixia a À Punt la il·lustradora. “Em nodrisc moltes vegades de somnis per a contar històries, les anote i moltes d’elles acaben en els llibres, com ha passat en Nocturnos”, afig.

El premi nacional de còmic, el també valencià Paco Roca, assegura que ningú domina el negre i les ombres com Pérez. Un color, el de l'obscuritat total, que ella veu com una oportunitat.

En este sentit, afirmava que era un color absent de les seues il·lustracions al començament de la seua trajectòria, però posteriorment va anar incorporant-se al seu estil: “Vaig començar en la meua trajectòria posant color a tot, a penes hi havia negre, ni tan sols la línia, però a poc a poc vaig anar descobrint el poder del negre, així com el poder de l'absència. L'obscuritat és una oportunitat per a inventar-nos històries, perquè allò que no et mostren, t’ho imagines”, explicava davant de les càmeres d’À Punt.  

El negre és, sens dubte, el color protagonista de 'Nocturnos'
El negre és, sens dubte, el color protagonista de 'Nocturnos' / À Punt NTC

Els traços de Laura Pérez no entenen de fronteres. La dibuixant valenciana acaba de tornar de Washington, perquè les seues novel·les es publiquen ja en anglés. La primera Ocultos, del 2019, que juntament amb una altra de Paco Roca, es troben en la llista dels 50 millors còmics del 2024 segons la Biblioteca Pública de Nova York.

També et pot interessar

stats