La imatge gràfica de les Falles 2024 s’inspira en els pilars de la festa

Desenvolupada per l’estudi de disseny Juárez Casanova, són quatre escenes simbòliques que funcionen de manera individual i conjunta

Presentació de la nova imatge gràfica de falles / À Punt NTC

La imatge gràfica de les Falles 2024, que ha eixit de l’estudi Juárez Casanova, s’ha inspirat en els pilars en la declaració de les festes en honor a Sant Josep com a patrimoni de la humanitat, segons s’ha desvelat aquest divendres de vesprada en l’acte de presentació dels cartells.

Són quatre escenes simbòliques que funcionen de manera individual, però també conjunta, i representen els diferents pilars fonamentals pels quals la festa de les Falles va ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat fa set anys.

El nexe d'unió de les quatre escenes és el concepte de participació i en els moments singulars on l’aspecte emocional, humanitari i afectiu pren protagonisme. Són escenes típiques que formen part de la cultura tradicional i que donen valor a la figura de la dona fallera, els oficis artesans i la seua creativitat artística, els festivals del foc, la música tradicional i la transmissió intergeneracional de les tradicions i la festa falleres. 

La fusió dels quatre models de cartells dibuixa una composició única on l'eix central construeix metafòricament un monument de mans transformades en flames, representant el moment de la cremà, un ritual de foc carregat de força i sentiment.

L’acte de presentació de la nova imatge gràfica l'ha presentat la fallera major de València, María Estela Arlandis, que ha exercit d’amfitriona i ambaixadora d’aquesta campanya, que serà la que l’acompanye durant tot el seu regnat. El regidor de Falles i president de la Junta Central Fallera, Santiago Ballester, que ha acompanyat Arlandis en la presentació, ha destacat la confiança amb l’estudi que l’ha dissenyat, la seua sensibilitat i la llibertat que ha existit a l’hora de crear la imatge gràfica.

També et pot interessar

stats